ISW пояснив, як вплинуть на хід війни надані Україні Atacms

event 10:26 Четвер 25 Квітня 2024 Війна

Надані Україні Штатами Atacms можуть послабити російську логістику, загрожувати ударами по російських аеродромах і складах. Для України вони матимуть оперативне значення, якщо удари будуть підсилені наземними операціями Сил оборони. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що американська допомога може прибути на лінію фронту в Україні протягом наступних кількох тижнів, тобто раніше, ніж очікує російська сторона.

«Ситуація на полі бою буде погіршуватися доти, доки українські сили не зможуть отримати і використати достатню кількість військової техніки, і в найближчій перспективі українським військам, можливо, все ще буде важко захищатися від російських військ поблизу Часового Яру і на північний захід від Авдіївки», – йдеться у звіті.

Зазначається, що надходження ракет великої дальності Atacms у достатній кількості дозволить українським військам послабити російську логістику та загрожувати російським аеродромам у глибокому тилу.

Читайте також: У Німеччині відповіли чи будуть позбавляти статусу біженців українських чоловіків

Крім того, поява ракет великої дальності Atacms також може становити значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах і змусити російське командування вибирати між укріпленням наявних складів і подальшим розосередженням складів по всій окупованій Україні.

«Російські війська, можливо, вже адаптувалися до потенційних нових українських ударних можливостей після використання Atacms у жовтні 2023 року, хоча залишається незрозумілим, чи достатньо укріплені або ж розосереджені склади боєприпасів окупантів», – пишуть аналітики.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward