Які фрукти та ягоди корисно їсти для здоров’я очей

event 14:14 П’ятниця 18 Лютого 2022 Здоров'я
фрукти

Продукти з високим вмістом антиоксидантів, ряду мінералів і вітамінів відіграють важливу роль в підтримці здоров’я очей. Хорошим джерелом цих корисних речовин стають фрукти і ягоди. Їх можна додавати в смузі, їсти цілком або робити з ними фруктові салати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Експерти очної клініки Лондона (Eye Clinic London) рекомендують включити в свій раціон ряд плодів.

Цитрусові

В апельсинах, грейпфрутах та інших цитрусових є вітамін C. Він допомагає організму формувати і підтримувати сполучну тканину, в тому числі колаген, що міститься в рогівці ока. Вітамін С також підтримує здоров’я кровоносних судин очей.

Ягода

Полуниця, Журавлина, ожина і чорниця – відмінні суперпродукти для здоров’я очей. Вони багаті вітамінами і мінералами. Антиоксиданти, присутні в більшості ягід, допомагають запобігти сухості очей, можуть знизити ризик розвитку вікової дегенерації жовтої плями.

Банани

У них багато калію, який також корисний для зору. Особливо цей макроелемент важливий для боротьби з сухістю очей. Він є одним з важливих компонентів, з яких складається слізна плівка, і допомагає підтримувати її оптимальну товщину. Ще в бананах є вітамін А, який захищає рогівку.

Манго і папая

Їх ключовими поживними речовинами є антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. Вони мають масу корисних властивостей і, в тому числі, сприяють захисту очей від ультрафіолету і шкідливого синього світла.

Абрикос

Джерело корисних для здоров’я очей речовин. У них є вітаміни А, С і Е, а ще бета-каротин і інші каротиноїди, які також допомагають поглинати шкідливий синє світло і ультрафіолет і сприяють захисту сітківки.

Читайте також: Лікарі назвали три причини, чому жінкам краще відмовитися від кави

Джерело

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward