Як зберігати свіжу полуницю в холодильнику або морозилці: поради та секрети

event 10:25 Четвер 09 Червня 2022 БЛОГ

З початку червня в магазинах і на ринках з’являється перша соковита і стигла полуниця. Ці солодкі і корисні ягоди швидко псуються, пише Уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Як зберігати свіжу полуницю: кращі поради

  • Ретельно вибирайте полуницю. Після придбання огляньте ягоди і приберіть підгнилі, м’яті і потемнілі. Вони сильно прискорюють гниття свіжих ягід.
  • Не мийте полуницю заздалегідь. Ягоди краще мити відразу перед вживанням, щоб вони не розкисли. Якщо купили вже миту полуницю, покладіть між ягодами паперові серветки.
  • Зберігайте полуницю у відповідній тарі. Ідеально підійде дерев’яна або картонна коробка, трохи гірше – пластикова. У контейнері обов’язково повинні бути отвори для вентиляції. У пластиковому пакеті зберігати полуницю не варто.
  • Виберіть правильне місце в холодильнику. Рекомендується поставити контейнер в окремому місці подалі від інших овочів і фруктів, наприклад у висувному відсіку холодильника.
  • Використовуйте розчин оцту, якщо ягоди почали псуватися. Викиньте несвіжі ягоди, а решту промийте сумішшю оцту і води в співвідношенні 1:3. Це допоможе вбити бактерії на поверхні полуниці.

Як заморозити полуницю

У морозильній камері полуницю можна зберігати 12 місяців. Для цього добре підходять контейнери з пластмаси або товстого скла, а також спеціальні пластикові пакети із застібкою. Не заповнюйте контейнер полуницею повністю – залиште 2 см вільного простору, оскільки ягоди збільшаться при замерзанні.

Полуницю краще розкласти одним шаром на піддоні і підморозити, а потім вже мерзлі ягоди перекласти в контейнер. Тоді вони не злипнуться. Також ягоди можна присипати цукром – так після відтавання вони збережуть форму і аромат.

Якщо цілісність ягід не важлива, полуницю можна перетворити в пюре. У такому вигляді її зручно зберігати в пластикових пакетах і відрізати ножем потрібну кількість.

Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward