Як за допомогою вівсянки змусити кімнатні рослини добре рости і цвісти

event 13:11 Четвер 13 Липня 2023 Дім-Сад

Дивлячись на втомлені кімнатні рослини часто виникає бажання позбутися їх. Однак врятувати їм життя все ж таки можливо, пише Pixel inform.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Для цього не знадобиться використання будь-яких дорогих засобів та добрив. Достатньо мати вдома вівсянку, з якої можна приготувати цілющий відвар для кімнатних рослин.

Вівсянка містить у собі калій, магній, залізо, фосфор, кальцій та інші корисні речовини. Її вживають, щоб мати міцне здоров’я, а також дають тваринам, щоб були здоровими. Тому для рослини вівсянка стане чудовим добривом. Вівсяні пластівці збалансують рівень азоту в субстраті.

Щоб приготувати підживлення, знадобиться 0,5 склянки вівсянки та 1 літр води. Залийте вівсянку водою і залиште наполягати 30 хвилин, після чого злийте рідину. Потім розбавте отриману рідину водою у співвідношенні 1:4 і полийте зів’ялі квіти. Полив повинен бути таким, щоб коріння та квіти наситилися сумішшю. Через деякий час стан навіть самих зів’ялих квітів почне покращуватися.

Також можна приготувати добриво в інший спосіб, більш простий. Подрібніть вівсяні пластівці до порошкового стану. Посипте ними ґрунт зверху і перемішайте, щоб добриво краще засвоїлося.

Підживлення з вівсянки – це бюджетний варіант добрива, який впорається зі своїм завданням не гірше за дорогі магазинні засоби. Знадобиться лише 0,5-1 склянки геркулесової каші на 1 квадратний метр ґрунту.

Також вівсянка підійде для підживлення городніх рослин, розсади, вуличних квітів, кущів та дерев. Витрата продукту така сама, але на пристовбурне коло дерев знадобиться трохи більше. Вівсянка залучатиме дощових хробаків, які її їдять, ростуть, починають розмножуватися та покращують якість ґрунту.

Читайте також: Як очистити кімнатні рослини від пилу: цікавий лайфхак

Більшість городників довіряють цьому добриву та його ефективності. Після підживлення вівсянкою рослинам стане набагато краще.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward