Як використовувати сіль для прибирання: поради від господинь

event 10:15 Вівторок 09 Серпня 2022 БЛОГ

Сіль – це не лише спеція, а й універсальній засіб в гомподарстві. При чому спектр її можливостей найчастіше перевершує нашу уяву, пише prоstоwаy.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Сіль можна з успіхом використовувати для прибирання: вона допоможе не тільки почистити побутову техніку, позбутися плям, відновити білизну тканин та багато іншого. Отже, давайте перевіримо найкращі способи!

  1. Сіль чудово справляється з очишенням обробних дощок: досить кілька чайних ложок солі в мисці змішати із лимонним соком. Такою сумішшю достатньо покрити дошки, акуратно втерти, а потім залишити на годину. Після цього ретельно промити їх. Таким методом очищення ми не тільки позбудемося бруду, але й забудемо про неприємний запах.
  2. Очевидно, що сіль може врятувати, коли пригоріла каструля, якщо ми задумалися під час приготування, і весь вміст страви википів. Каструлю потрібно засипати сіллю, потім обдати холодною водою, розмішати і залишити на ніч. Вранці просто закип’ятіть вміст каструлі та вилийте його. Бруд дуже легко відмиється, просто протерши губкою.
  3. Будь-хто, хто п’є каву або чай і знає, що на наших улюблених чашках залишається осад, який важко видалити. Якщо ми хочемо позбутися його, на допомогу прийде сіль. Достатньо змішати кілька чайних ложок спеції з водою до утворення густої маси і використовувати її для позбавлення осаду. Такий метод підходить не лише для чищення чашок, а й столового приладдя.
  4. Сіль – чудова помічниця у пранні. Використовуйте її, щоб освіжити білий гардероб. Потемніння зникнуть ефективніше, якщо білий одяг перед пранням у пральній машині замочити у теплій воді із солідною порцією солі (найкраще залишити на ніч). Вранці достатньо випрати в пральній машині, як завжди, але варто додати у відсік для порошку півсклянки солі – для посилення ефекту.
  5. Також варто пам’ятати що сіль добре впорається з жирними плямами на килимі чи на м’яких меблях. Перед тим як чистити порошком, варто спочатку засипати його сіллю.  Товстий шар, насипаний на свіжу пляму і залишений на деякий час, вбиратиме бруд, після збирання пилососом для посилення ефекту можна протерти цю частину вологою ганчіркою.
  6. Осушувач. Сіль має гігроскопічні властивості. Що це означає? Що вона поглинає воду з навколишнього середовища та корисна, коли справа доходить до вологи. Якщо ця проблема знайома вашій оселі, сіль, поміщена в контейнери, може поглинати надлишок води. Якщо волога супроводжується ще й неприємним запахом, варто додати до солы кілька крапель улюбленої ефірної олії, що дозволить одночасно створити натуральний освіжувач повітря..
  7. Приборкати бур’яни. Бруківка навколо будинку заросла бур’янами? Якщо відповідь позитивна, то позбавитися їх допоможе сіль: просто посипте нею бур’яни, через кілька днів вони зникнуть самі собою.
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward