Як поливати розсаду помідор після сходів: поради для городників

event 10:59 П’ятниця 31 Березня 2023 БЛОГ

Наближається сезон посадки городніх рослин. Далекоглядні господарі вже почали вирощувати розсаду. Однак зробити це правильно, щоб в результаті був хороший врожай – справа далеко не проста, в ній є чимало нюансів. В тому числі, часто люди не знають, як поливати розсаду після сходів, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Як часто поливати розсаду на підвіконні

Підвіконня – ідеальне місце для розсади, особливо якщо інших теплих будівель на території немає. При цьому, важливо організувати правильний полив розсади. І тут є низка нюансів.

Досвідчені городники радять тримати вологу в розсаді томатів на рівні 85-90%, адже помідори дуже люблять воду. Але важливо також не переборщити, щоб в грунті не з’явилася коренева гниль. Однак багато хто не знає, чи треба поливати насіння томатів. Оскільки насіння саджають у вологий грунт, їх не варто поливати водою до перших сходів. 

Після перших сходів важливо почекати 2-3 доби. Тільки після цього можна приступати до поливу. Далі розсаду поливають у міру висихання грунту. Будьте уважні, не допустіть потрапляння води на листя, щоб не спровокувати появу фітофторозу.

Як поливати розсаду томатів після пікірування

Для початку, варто зазначити, що пікірувати розсаду помідорів починають після того, як з’явиться 3-4 листочки. Дачники радять полити розсаду за кілька днів до пікірування. Коли процес завершений, саджанці томатів поливають у міру висихання грунту, проте не частіше ніж раз на 7-10 днів. 

Читайте також: “Заморозки, дощ та сніг”: синоптик розповів, якою буде погода у квітні

Кількість води буде залежати від висоти саджанців. Полив перед висадкою розсади помідорів на городі повинен бути найбільш рясним.

Чим полити розсаду помідорів, щоб краще росла

Після сходів розсади її можна удобрювати різними методами. Найпопулярнішими є аптечні засоби – йод і марганцівка. 

Щоб полити розсаду томатів марганцівкою, необхідно суворо дотримуватися дозування. В іншому випадку, саджанці можуть пропасти. Городники рекомендують використовувати 3 грами марганцівки на 10 літрів води для поливу саджанців помідорів. Їх можна також обприскувати з пульверизатора. Не забувайте робити паузи – удобрювати розсаду таким методом можна не частіше, ніж раз на 10 днів.

Якщо немає марганцівки, на допомогу прийде звичайний йод. Цей метод не тільки зміцнить саджанці, але і прискорить їх зростання. Для правильного поливу в літр води додайте 1 краплю йоду і добре перемішайте. Йодом підгодовують розсаду суворо під корінь і один раз. 

Також можете скористатися сухими дріжджами і цукром:

  • розчиніть в 10 літрах води 100 грам сухих дріжджів і 50 грам цукру;
  • дайте добриву настоятися дві години;
  • розбавте засіб, що вийшов, водою в пропорції 1:5.

Після того, як все зробите за інструкцією, можете поливати розчином свою розсаду помідорів.

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward