Як боротися зі стресом без допомоги лікарів та ліків

event 12:16 Понеділок 03 Липня 2023 Здоров'я

Дотримання 6 простих правил підвищить стійкість до стресів і навчить справлятися з тривогою, пише сайт Med factor.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

1. Дотримуйтесь дієти «Антистрес»

Щоб бути в стані спокою, необхідно їсти сири, арахісове масло, горіхи, кунжут, овес, молочні продукти, м’ясо птиці та банани. Всі ці продукти впливають на серотонін, який виробляється з триптофану, що міститься в перерахованих вище ласощів. Для того, щоб отримати спокій і добробут, необхідно відмовитися від фастфуду, напівфабрикатів, алкоголю, солодощів, газованих напоїв та продуктів, що містять кофеїн. Шкідлива їжа створює ілюзію стресу для організму та посилює тривогу.

2. Звільніть невитрачену енергію

Стрес підвищує рівень адреналіну та кортизолу, готуючи тіло до активних дій. Але в реальному житті ми не завжди використовуємо вироблену стресом енергію. Накопиченим силам необхідно дати волю і направити у правильне русло.

Вирішенням проблеми може стати спорт, ходьба, танці, арт-терапія. Чим інтенсивніше тренування, тим вищий антистресовий ефект.

3. Не турбуйтеся про проблеми вночі

Сон – ворог стресу. Коли ми спимо і не думаємо про проблеми, нервова система відпочиває, фізіологічні реакції сповільнюються. Справжньою проблемою для здорового сну людини може стати стрес, який здатний викликати безсоння, яке потребує допомоги лікаря.

4. Навчіться відпочивати вдень

Справжнім денним відпочинком може стати медитація, яка здатна допомогти у боротьбі зі стресом та тривогою. Під час медитації увага концентрується на диханні, тілесних відчуттях та психічному стані.

Щоб освоїти зосереджену медитацію, знадобиться час, проте, на думку професора Річарда Девідсона з університету штату Вісконсін-Медісон (США), це варте того. Спільно з колегами він досліджував зразки слини і крові групи добровольців, які тривалий час відчувають стрес і тривогу.

Дивно, але після 8 годин інтенсивної медитації у людей, що брали участь в експерименті, пригнічувалася активність двох ключових генів запалення і вирівнювався рівень кортизолу. На сьогоднішній день в інформаційних порталах чимало каналів, завдяки яким можна освоїти зосереджену інтенсивну медитацію.

5. Налаштуйтеся на позитив

Пошук позитивного у всьому – своєрідна медитація. Щоб перестати відчувати стрес і тривогу, необхідно шукати позитив у всьому, що нас оточує. Намагайтеся знайти позитивні моменти в негативній ситуації, а якщо не знаходите, намагайтеся створювати їх самі. Головне пам’ятати, що перешкоди, що виникають на шляху до мети, лише загартовують та роблять сильнішими.

Читайте також: Названо симптоми, які кричать про те, що ти відчуваєш стрес

6. Не бійтеся порад та допомоги

Діліться тривожними думками з родичами та друзями. Обговоривши проблему з близькою людиною, ви стаєте на шлях її вирішення. Соціальна підтримка може допомогти запобігти стресу та розвитку пов’язаних з ним захворювань.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward