Гендиректор ВООЗ закликав зберігати фізичну активність та показав як це робить він (відео)

event 15:23 П’ятниця 27 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

У Всесвітній організації охорони здоров’я закликали, незважаючи на пандемію, зберігати фізичну активність. А директор ВООЗ Тедрос Гебреісус показав, як це робить він.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зазначається, що якби населення Землі було більш активним, можна було б запобігти до 5 мільйонам смертей на рік.

У той час, коли багато людей змушені залишатися вдома через COVID-19, нові керівні принципи ВООЗ наголошують, що кожна людина будь-якого віку і здібностей може бути фізично активною і що кожен тип руху має значення.

Зокрема, ВООЗ рекомендує всім дорослим, включаючи людей з хронічними захворюваннями або інвалідністю, 150-300 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності в тиждень. Дітям і підліткам рекомендовано в середньому 60 хвилин аеробних вправ середньої або високої інтенсивності в день.

Також регулярну фізичну активність рекомендують підтримувати і жінкам протягом всієї вагітності і після пологів. Літнім людям (у віці 65 років і старше) рекомендується додавати вправи, які спрямовані на баланс і координацію, а також зміцнення м’язів.

Наголошується, що регулярна фізична активність є ключем до профілактики та лікування серцевих захворювань, діабету 2 типу та раку, а також до зменшення симптомів депресії і тривоги, зниження когнітивних здібностей, поліпшення пам’яті і зміцненню здоров’я мозку.

Крім того, гендиректор Тедрос Гебреісус в своєму Twitter-акаунті показав, як в умовах епідемії коронавірусу можна підтримувати фізичну активність вдома.

Коментар:Кожен крок на рахунку, особливо коли ми зіткнулися з COVID-обмеженнями. Важливо знайти спосіб рухатися кожен день безпечно і творчо. Наприклад, я ходжу по офісу або катаюся на велотренажері під час спілкування. Ви теж можете спробувати“, – зазначив він.

Джерело: сайт Букви

Читайте також: Україна долучилась до санкцій ЄС проти “Аль-Каїди” та ІДІЛ

Теги: ВООЗ
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward