Експерт пояснив, в якому випадку в Україні можлива загальна мобілізація

event 15:37 Понеділок 23 Січня 2023 ПОДІЇ
mobilization

Масштабна мобілізація в Україні може бути оголошена в рамках підготовки відбиття ймовірного наступу російських військ. 

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Зараз масштабна мобілізація неможлива через брак техніки.

Коментар: Посилення мобілізаційних заходів в нашій країні може відбутися в разі підготовки до відбиття ймовірного наступу російських військ. По-друге, у разі надання нам необхідної техніки та озброєння. Річ у тім, що зараз ми не можемо розгорнути масштабну мобілізацію через брак техніки. Наберемо ми людей і що ми з ними будемо робити? У нас не вистачає техніки. Крім цього, сьогодні система працює як конвеєр: ми зазнаємо втрат, тому що йде війна. Для поповнення ми постійно потроху добираємо людей. Але ажіотажу немає“, – відзначив військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.

При цьому він зазначив, що центри комплектування набирають людей за професійною приналежністю та вимогою Генерального штабу – якщо немає людей з необхідною спеціалізацією, то набирають відповідних та навчають. За його словами, видавати повістки в громадських місцях будуть й надалі.

Читайте також: Вручення повісток в Україні: експерт пояснив, де і як має відбуватися (ВІДЕО)

Коментар: Є роз’яснення Генштабу, що закон дозволяє вручати повістку в будь-якому місці. Крім того, в Україні не встигли до початку повномасштабного вторгнення створити єдиний реєстр військовозобов’язаних. Повістка вручається не для того, щоб відразу відправити на фронт. Вона вручається для того, щоб людина прийшла до військкомату і уточнила свої дані. Зараз Верховна Рада хоче розв’язати це питання на законодавчому рівні: щоб кожен громадянин був зобов’язаний сам приходити до військкомату і уточнювати свої дані“, – підсумував експерт.

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward