Данілов пояснив чому росія посилила атаки на Київ: чи довго це триватиме

event 16:34 Четвер 14 Грудня 2023 Війна

Данілов стверджує, що росія посилює атаки на Київ напередодні важливих дат, включаючи президентські вибори у рф, щоб продемонструвати “досягнення” воєнного часу.

Перед президентськими виборами в росії володимир путін захоче показати “досягнення” рф у війні в Україні. Так секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов пояснив активізацію спроб росіян атакувати столицю України. Про це він сказав в інтерв’ю la Repubblica

На думку Данілова є пояснення, чому росіяни відновили атаки на Київ, чого не відбувалося протягом деякого часу. 

“Тому що росія живе ювілеями й датами. І коли вони нападають на столицю, вони думають, що можуть цим похвалитися. Є кілька дат, до яких росіяни намагатимуться отримати якісь трофеї. Однією з них буде 10-та річниця захоплення Криму в лютому. Путін захоче бути там, і спочатку він повинен буде переконатися, що ситуація спокійна. Він посилить тиск на фронті, в Куп’янську, в Авдіївці, в Мар’їнці. А потім буде 17 березня, президентські вибори. І там він теж захоче показати досягнення”, – сказав секретар РНБО. 

Читайте також: Зеленський виступив на саміті ЄС: про що говорив

За його словами,  для України зараз “дуже важкий час” в контексті підтримки західними державами. 

“Це дуже важкий час для нас. Але не з тих причин, про які ви думаєте. На Заході йде величезна медіакампанія про те, що ми програємо, а в росії все буде добре. путіну вдається приховати за допомогою систематичної дезінформації величезну правду”, – вказав Данілов. 

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward