Чим замінити кухонну сіль: 5 доступних замінників

event 07:41 Четвер 26 Травня 2022 БЛОГ

Дефіцит продуктів харчування – один з наслідків війни. На полицях магазинів часто відсутні навіть базові продукти, пише Уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Деталі: Один з найбільш дефіцитних товарів – харчова сіль. В Україні припинило роботу підприємство “Артемсіль”, через що у магазинах можливий дефіцит солі.

Якщо ви не встигли закупитися нею до війни, то доведеться шукати альтернативу в інших продуктах.

Приправа

Шукайте приправи та спеції, які містять сіль у складі. Прянощі змітають з полиць не так швидко, як сіль, і шанс знайти їх в магазині набагато вище. Багато солоних приправ універсальні і підійдуть для будь-яких страв.

Соєвий соус

Соєвий соус дуже солоний і непогано замінює кухонну сіль, але підходить не для всіх страв. Чайну ложку соєвого соусу можна додати в гарячу кашу, овочі або яєчню. А м’ясо можна замаринувати в соусі на кілька годин – так воно буде досить солоним без додаткових спецій.

Часник

Не у всіх магазинах є часник, але якщо вдалося його знайти, то він цілком успішно замінює сіль. Дрібно наріжте часник і злегка обсмажте на сковороді з олією. Так він отримає злегка солонуватий смак.

Сушені овочі

Сушені овочі набагато більш солоні, ніж свіжі, оскільки в них немає рідини. Висушити овочі можна в духовці: змастіть їх олією і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Добре замінює сіль сушена селера, але вона майже не продається в магазинах. Також солоний смак мають сушені помідори, перець, морква.

Маринади і консервація

У воєнний час багато українців запасаються консервацією. Маринад з м’яса, риби і овочів можна додавати в кашу, овочі і м’ясо при готуванні. Більшість маринадів містять багато солі та інших спецій. Також в кашу, овочі або макарони можна вмішати консервовану рибу або тушонку.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward