Чому вибухають банки з консервацією: 6 найчастіших помилок

event 13:32 П’ятниця 22 Липня 2022 БЛОГ

Любителі домашньої консервації завжди бояться виявити неприємний сюрприз в коморі – тріснуту банку з заготовками. Банки можуть вибухати через порушення процесу консервації, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Неправильна стерилізація банки і кришки

Причина номер один вибухів консервації – неправильна або недостатня стерилізація банок. Обробка теплом вбиває бактерії і запобігає проблемам з консервацією. 

Нещільно закрита кришка

Після приготування закрутки переверніть банку догори дном і струсіть кілька разів. Переконайтеся, що вміст ніде не протікає. Банка повинна герметично закрита, а на шийці не повинно бути відколів. Якщо в заготовку потрапить повітря, то вона неминуче зіпсується.

Недостатня чистота

Ретельно вимийте всі овочі, фрукти і зелень, які використовуєте для консервації. Також обов’язково промийте банки зсередини від розводів і забруднень. У бруді розмножуються бактерії, через які вибухають банки.

Читайте також: “Спека повертається”: синоптики розповіли, якою буде погода на вихідні

Недостатньо заповнені банки

Банки потрібно заповнювати рідиною або варенням до самої основи горлечка. Якщо в банку багато повітря, то зростає ризик вибуху закрутки. 

Неправильно приготована консервація

При приготуванні основи для консервації точно дотримуйтеся рецепта. Не зменшуйте час варіння, інакше продукт швидко зіпсується. Також не варто відхилятися від кількості інгредієнтів. Особливо точно відміряйте кількість спецій.

Неправильна температура зберігання

Більшість закруток після приготування потрібно зберігати при температурі не вище +12° градусів. При вищій температурі вміст починає псуватися. А в поєднанні з раніше названими помилками банку і зовсім може вибухнути. Якщо у вас немає прохолодного льоху або підвалу, банки можна виставити в холодильник.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward