Чому корисно пити чай з листя малини: цілющі властивості напою

event 21:25 Середа 17 Серпня 2022 Суспільство

Користь малини всім добре відома, але ця рослина цінна не тільки ягодами. Листя малини багато людей залишають на кущах, не підозрюючи про їхню користь, пише уніан

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як приготувати чай з листя малини

Для приготування чаю відберіть маленькі і ніжні листи. Краще взяти листя, які ростуть в тіні або під густими гілками – вони більш ароматні. Розкладіть листя на сонячному місці на 1-2 дні, щоб вони злегка підсохли.

Листя залийте гарячою (60-80 градусів) водою і настоюйте чай 15 хвилин. За смаком додайте мед або цукор. Листя можна підсушити на зиму, але розкладати їх потрібно не під сонцем, а в затіненому місці.

Також можна приготувати ферментований чай з листя малини – у ньому ще більше корисних речовин. Для його приготування листя подрібніть в кашку м’ясорубкою або ступкою, і викладіть в миску. Зверху накрийте блюдцем і вологим рушником. Поставте на блюдце вантаж, наприклад банку з водою. Залиште на добу. Потім висушіть листя на сонці або в духовці.

Чим корисний чай з листя малини

Цей цілющий напій корисний при застуді, ангіні та інших хворобах верхніх дихальних шляхів. Він заспокоює біль, знімає жар, бореться з інфекцією. Флавоноїди в складі листя корисні для серцево-судинної системи, вони зміцнюють судини і запобігають появі бляшок.

Завдяки високому вмісту дубильних речовин чай дуже корисний при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту і метаболізму. Користь чаю з листя малини для нервової системи полягає в його заспокійливих і снодійних властивостях.

Вагітним жінкам рекомендується вживати чай з листя малини перед пологами тільки в холодному вигляді. Напій готує матку до пологів, зменшує біль під час переймів і полегшує сам процес пологів. Однак при вагітності пити такий чай можна не раніше 36 тижня.

Чай з листя малини: шкода і протипоказання

  • Чай з листя малини не можна пити вагітним на ранньому і середньому терміні. Годуючим жінкам його можна пити якщо вони впевнені, що у дитини немає алергії на малину.
  • У цьому чаї багато органічних кислот, тому він не рекомендується при виразці і печії. 
  • Хронічні запори – суворе протипоказання, оскільки напій має закріплюючі властивості.
  • Не можна пити такий чай при астмі.
  • Такий чай містить багато аспірину. Його не можна пити людям, які приймають ці ліки, щоб не було передозування.
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward