Британія допоможе Україні контролювати Чорне море

event 10:05 Вівторок 19 Грудня 2023 У СВІТІ

Британія використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Україні контролювати Чорне море в рамках 10-річного пакту про безпеку. Його буде підписано найближчими тижнями. 

Повідомляє The Telegraph.

Меморандум про взаєморозуміння обіцяє “підтримувати Київ у боротьбі” з росією, надаючи військову підтримку, зосереджену на військово-морських засобах. А також фінансову допомогу та обмін розвідданими.

Він також містить обіцянки післявоєнних гарантій безпеки, які стримуватимуть москву, якщо вона знову зважиться на напад. Включно з посиленням поставок зброї та відновленням санкцій.

Британські офіційні особи повідомили своїм українським колегам, що в рамках запланованого Меморандуму про взаєморозуміння країна зосередиться на зміцненні морського потенціалу Києва.

Нова угода ґрунтуватиметься на нещодавній заяві про те, що Велика Британія разом з Норвегією очолить “Коаліцію морських сил і засобів”, яка передасть Україні два тральщики Королівських ВМС Великої Британії.

Джерело, близьке до переговорів, заявило, що угода продемонструє відданість підтримці України в боротьбі. “Вона також передбачає надання гарантій надання допомоги у поствійськовому світі, якщо росія знову нападе на Україну”.

Читайте також: Ситуація на фронті: на трьох напрямках ворог веде наступальні дії

Британія сподівається використати свою морську міць і знання для подальшої розбудови військово-морських сил України.

Королівський військово-морський флот вже тренує українських фахівців з розмінування на безекіпажних підводних човнах для роззброєння, знешкодження російських бомб, мін-пасток і мін на своїх глибоководних судноплавних шляхах і підготовки до десантних рейдів.

На даному етапі джерела в оборонному відомстві Британії відмовилися ділитися будь-якими подробицями щодо озброєння, яке може бути надіслане Києву, окрім підтвердження того, що воно також включатиме наземні та повітряні засоби.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward