5 речей, які зіпсують інтер’єр в будинку чи квартирі

event 06:00 Понеділок 15 Травня 2023 Дім-Сад

У дизайні інтер’єру, як і інших сферах нашого життя, модні тенденції відіграють важливу роль. Те, що було актуальне ще кілька років тому, сьогодні вважається таким, що вийшло з моди, пише Сторінка.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Якщо ви плануєте ремонт, варто звернути увагу на існуючі тренди та свіжі дизайнерські рішення. Але головне — відмовтеся від неактуальних у 2022 році речей для ремонту будинку та квартири.

Кахельна плитка

Декілька років на піку популярності було оздоблення кахельною плиткою у вигляді сот або шестикутників. Її використовували для кухонного фартуха, підлоги в тій же кухні або коридорі, для стін у ванній кімнаті та туалеті. Цей вид плитки можна було побачити у кожному другому інтер’єрі у більшості популярних дизайнерів.

Однак, важливо розуміти, що все-таки дизайн плитки відіграє величезну роль – навіть якщо це плитка у вигляді шестикутника, не означає, що ви повинні відразу від неї відмовитися. Варто розглянути і цей варіант, особливо, якщо він добре вписується у ваш інтер’єр.

Протягом останніх кількох років широкого поширення набула плитка, що імітує натуральні матеріали . Наприклад, керамограніт – він імітує натуральний камінь. А різноманітність моделей надає величезні можливості для облаштування будь-яких приміщень. Залежно від тонів та текстур керамограніт добре впишеться у класичний та сучасний простір.

Цегляні стіни

Подібне дизайнерське рішення в інтер’єрі виглядає не так виграшно. Це пов’язано з тим, що в більшості випадків для обробки вибирають звичайну плитку у формі цегельної панелі, яка виглядає неприродно, скоріше як сторонній зайвий елемент. Органічно цегла виглядає тільки в тих випадках, коли вона рідна, а не штучно встановлена.

Сучасні дизайнерські проекти прагнуть створити затишок, атмосферу комфорту, що допомагає розслабитись та відпочити. Для цього використовуються екологічні матеріали, прості кольори. Цегла можна замінити дерев’яними гіпсокартонними панелями під фарбування або декоративною штукатуркою

Плінтус

На сьогоднішній день експерти не радять вибирати пластикові вироби, оскільки вони не довговічні, виглядають не естетично, часто у них відлітають заглушки. При виборі плінтуса варто враховувати стиль інтер’єру, розміри приміщення та спиратися на ваші особисті уподобання.

Зараз, плінтуси виготовляються з тих матеріалів, з яких виготовлена підлога приміщення, і навіть у відповідному дизайні. Призначення плінтуса – захист стикувальних швів від попадання пилу та вологи, важливо це розуміти.

Двері зі скляними вставками

Варто відмовитись від дверей зі складним скляним орнаментом, мозаїкою, вставками. Таке рішення вже не є актуальним. Найкращим варіантом буде вибрати прості, лаконічні однотонні моделі без зайвих декоративних елементів.

Читайте також: Як інтер’єр квартири впливає на ваш настрій

Багаторівневі стелі

Використання складних форм та конструкцій для стелі вийшло з моди. Багатоярусні натяжні або гіпсокартонні варіанти мають дивний вигляд, особливо якщо ви вирішили встановити над головою ніші овальних або круглих форм.

Щоб інтер’єр виглядав сучасно, вибирайте однотонне покриття без зайвих виступів або малюнків. Однак, дизайнери часто сперечаються з цього приводу — одні радять, що потрібно продовжувати шпалери на стелю або колір стіни, інші ж, що все має бути скромним і класичним.

Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward