5 фраз, які важливо говорити своїй дитині щодня

event 19:45 Понеділок 12 Грудня 2022 Здоров'я

Всі батьки мріють, щоб їхня дитина виросла здоровою не тільки фізично, але й ментально. Для цього вдома має підтримуватися атмосфера тепла, любові і благополуччя, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Домогтися довірчих відносин із дитиною допоможуть правильні слова. Давайте разом розбиратися, що потрібно говорити дітям кожен день, і які слова не можна говорити дітям.

5 фраз, які потрібно говорити дитині

Фрази, які треба говорити дітям, насправді елементарні. Однак багато хто з дорослих, на жаль, через втому після роботи, постійну зайнятість та інше просто забувають сказати це своєму малюкові. Виділіть час, поговоріть з дитиною про те, як пройшов її день, похваліть за успіхи і подякуйте за допомогу. Це безсумнівно допоможе маленькій людині відчувати себе впевненою і коханою

  • Я тебе люблю – для багатьох дорослих ця фраза вже нічого не означає через свою побитість і затасканість, але не для дитини. Не соромтеся говорити їй про свої почуття.
  • Ти зможеш – це те, що потрібно завжди говорити дітям мало не кожен день. Адже кожен день діти роблять щось нове для себе і їм необхідна ваша підтримка.
  • Я тобі довіряю, я в тебе вірю – ця фраза додасть сили і впевненостіу  собі не тільки дітям, а й дорослим.
  • Дякую за допомогу – після виконаної роботи дитині важливо відчути, що її старання помітили. Похваліть її за зусилля і подякуйте, нехай навіть це буде дріб’язкова справа.
  • Я тобою пишаюся – ця фраза вселяє у дитину впевненість у власних силах і формує почуття самоповаги.

Які слова не можна говорити дітям

“Подивись, як добре поводиться ця дитина, а ти – ні”. Не знецінюйте дії вашої дитини та не порівнюйте її з іншими дітьми. Ваша дитина унікальна, вона не має бути, як всі.

“А ось я в твоєму віці”. Ще одна фраза, яка змушує дитину відчувати себе неповноцінною, в порівнянні з оточуючими.

“У тебе не вийде, давай я зроблю це сам”. Ця фраза вселяє у дитину невпевненість. Замість цього запропонуйте малюкові свою допомогу.

Пам’ятайте, якщо дитина стривожена, образилася або роздратована своєю невдачею, не лайте її. Навпаки, дитину в такій ситуації краще похвалити і звернути увагу на її успіхи.

Які ласкаві слова можна сказати дитині

Не соромтеся в розмові з дитиною використовувати зменшувально-пестливі форми слів. Так, ви велика, серйозна й доросла людина, але дитина – маленька та беззахисна. Їй важливо відчувати вашу м’якість. 

Читайте також: Лікарі розповіли, чому не можна загортати обличчям шарфом взимку

Нехай ваші діти чують на свою адресу такі епітети: солоденький, улюблений, золотий, діамантовий, дорогий, сонячний, любий, ти моє сонечко, мій маленький, моя хороша дівчинка і т. д.

Розмовляючи з дитиною, також важливо говорити спокійним і добрим тоном. Дитина розрізняє злісну і роздратовану інтонацію батька або матері, яку не приховаєш ні за якими ласкавими словами.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward