Що потрібно їсти під час магнітних бур, щоб бути в тонусі?

event 10:06 Четвер 11 Серпня 2022 БЛОГ
magn

Для метеозалежних людей певні дні підвищеної сонячної активності, є дуже важкими та неприємними. Позбутися симптомів, які заважають нормально жити, звісно повністю не можна, але полегшити цілком можливо. Для цього потрібно дотримуватись певного раціону, який ми для вас знайшли.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Під час магнітних бур в клітинах організму утворюється надлишок вільних радикалів – уламків органічних молекул, які пошкоджують клітинні оболонки. Через це поживні речовини в клітини надходять з перебоями, гірше засвоюються вуглеводи. В організмі є і природні захисники – це антиоксиданти, речовини, які очищають організм від пошкоджених молекул. Антиоксидантну активність мають вітаміни С, Е, А і продукти, що їх містять (фрукти, овочі, рослинні олії). Пропишіть собі антиоксидантну дієту в несприятливі дні, і Ви з легкістю адаптуєтесь до зміни погоди.

Під час магнітної бурі, для Вашого організму будуть корисні страви з рослинними білками (квасоля, горох, рисова, гречана і вівсяна каші). Допомагає як свіжа, так і квашена капуста, вона легко засвоюється і не перевантажує печінку, містить масу корисних речовин.

У дні магнітних коливань в їжу приймайте каші, варені, тушковані страви, уникайте борошняної їжі.

Метеочутливим людям добре допомагають печені яблука, родзинки, курага. Незамінні в такі дні банани, в яких присутній калій і біологічно активні речовини, які зменшують дію адреналіну на психіку. Обов’язково треба їсти житній хліб, в ньому велика кількість вітамінів групи B. Для підтримки серцево-судинної системи введіть в раціон більше овочів, фруктів, які містять калій, магній, йод, мідь.

Взагалі, на пару днів забудьте про сковорідки! Сонце зараз саме по собі – величезна сковорідка. Краще варіть, запікайте, використовуйте аерогриль або пароварку. У ці дні корисно приготувати легкий суп. Можна з м’ясом індички, телятини, курки.

А можна – на овочевому бульйоні. Другі страви нехай теж будуть нежирними. Це різні каші – на воді або знежиреному молоці. Рибні страви з відвареної або приготовленої на пару риби.

Запам’ятайте! Все смажене, копчене, жирне і гостре в ці дні виключіть з харчування. Також не варто зловживати гострими та досить запашними спеціями.

Головне правило – не слід переїдати! Не обтяжуйте роботу організму переповненим шлунком. Переїдання в дні магнітних бур може стати пусковим фактором розвитку серцевого нападу.

Під час магнітних бур можна влаштовувати собі молочно-рослинні й рибні дієти, а також яблучно-морквяні розвантажувальні дні. Також дуже корисним в такі дні буде настій ромашки за 30 хвилин до їжі. Також полегшить стан чай з м’ятою. І взагалі, пийте фруктові відвари, компоти, морси та трав’яні чаї.

Постарайтеся в ці дні не пити міцної кави або чаю. Можна заварити собі кріп: 1 столову ложку суцвіть кропу потрібно настояти в 1,5 склянки окропу і випити протягом дня. Відвар з липового цвіту – також вельми ефективний засіб від головного болю: 1 столову ложку квіток липи прокип’ятіть у склянці води протягом 10 хвилин. Відвар рекомендується пити на ніч.

Те ж саме зробіть з листям і квітками малини. А ще головного болю можна позбутися за допомогою розмарину. Найкращий спосіб його використання – розмариновий чай. Залийте одну чайну ложку сухого листя розмарину склянкою окропу, накрийте, дайте настоятися 10 хвилин, процідіть і пийте.

Читайте також: На Одещині спіймали жінку, яка вивозила чоловіків закордон, під виглядом опікунів її сина

Всі ці поради допоможуть знизити рівень холестерину в крові, нормалізувати її згортання, попередити інсульт та інфаркт, ризик яких підвищений при нестійкій погоді й геомагнітних бурях. Бережіть себе та будьте здорові!

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward