Іспанське гаспачо по-українськи

event 16:32 Четвер 25 Листопадаа 2021 БЛОГ

Гаспачо – це іспанський холодний літній суп, що готується зі сирих овочів, перетертих у блендері. Традиційно, основу класичного рецепта гаспачо становлять стиглі соковиті томати і хліб. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

В основному, гаспачо готують влітку, і подають цей суп дуже холодним, попередньо приправивши спеціями, бальзамічним оцтом та оливковою олією. Для приготування гаспачо за нашим рецептом, крім помідорів та додаткових приправ, знадобляться також огірки та болгарський перець – і це все подрібнюємо і змішуємо, використовуючи ручний або стаціонарний блендер.

Інгредієнти

Помідори – 1 кг

Огірки – 2 штуки 

Великий болгарський перець – 1 штука

Часник – 3-4 зубчики

Бальзамічний оцет – 2-4 ст. л.

Олія – 2-4 ст. л.

Сіль, перець – за смаком

Читайте також: Як приготувати пюре без чищення картоплі: лайфхак від телеведучої (ВІДЕО)

Приготування

Спочатку бланшируємо помідори. Для цього легко надрізаємо шкірку кожної помідорки знизу навхрест. Опускаємо помідори у кип’яток на 1-2 хвилини, а після того у холодну воду. Після таких маніпуляцій шкірка з помідорів легко знімається.

Очищуємо також огірки та болгарський перець. Нарізаємо усі овочі у довільній формі.

За допомогою блендера, подрібнюємо помідори, огірок, болгарський перець. Втискаємо туди часник через часникодавку, додаємо зелень  – петрушку, м’яту, базилік. Також за бажанням додаємо скибочку хліба (можна залишити його там на 5 хвилин для розбухання). Можна, якщо любите гостреньке, додати на цьому етапі половинку перцю чилі або трохи соусу Табаско. Подрібнюємо усе до однорідної маси.

Додаємо сіль, перець за смаком та оливкову олію, ще раз збиваємо блендером. На цьому етапі можна додати також трохи лимонного соку або цукру для смаку. Особливо, якщо помідори були не надто стиглі (актуально взимку).

Перед подачею, ставимо гаспачо у холодильник на 2-3 години, щоб він добре охолов.

Можна подавати у «замороженій тарілці», яка була попередньо охолодженою у морозилці протягом 10-ти хвилин.

Перед подачею додаємо до іспанського холодного супу бальзамічний оцет. Прикрашаємо зеленню або хрустким шматочком хліба чи сухариками.

Джерело

Автор:
Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward