Іменини 6 грудня: кого вітати та як назвати дитину?

event 10:29 Понеділок 06 Грудня 2021 БЛОГ
іменини

На початку життєвого шляху кожному з нас дається ім’я, яке відіграє важливу роль. Багато людей навіть вірять, що воно здатне вплинути на долю. Християни надають дуже великого значення імені людини.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Сьогодні свої іменини святкують:

Борис

Борис красиве  ім’я, яке вже тривалий час не втрачає своєї популярності в країнах СНД. У ньому спочатку закладений величезний запас мудрості, сили і завзятості. Нарікаючи сина ім’ям Борис, батьки очікують, що хлопчик виросте справжнім чоловіком, який не буде боятися труднощів і зуміє вибрати для себе правильну життєву позицію.

Григорій 

Ім’я Григорій згадується в роботах видатних людей. Всі дослідники сходяться на думці, що цей чоловік відрізняється непосидючістю, пихою, оптимізмом і нескінченною енергією.

Гриша — це дитина, яку обожнюють всі: і сім’я, і малознайомі люди. Навіть у дитинстві він знає все про ввічливість і хороший тон, не грубить нікому, допомагає старшим. Він доброзичливий до всіх оточуючих, легко заводить нові знайомства, має багато друзів, з якими завжди добрий і ввічливий. Він ніколи не зрадить і не кине в біді близького. Немає таких людей, яких він би зневажав або ненавидів: до всіх ставиться з любов’ю.

Батькам не буде складно виховувати цього малюка, адже він дуже слухняний, незважаючи на веселу вдачу. Він любить грати в активні ігри і веселитися, але ніколи не пустує і не веде себе погано. Якщо мама сказала, то потрібно це виконати, навіть, якщо не дуже хочеться. Маленький Григорій дуже любить свою сім’ю. Йому не нудно в оточенні бабусь і дідусів, навпаки, сімейні зустрічі для нього, улюблене проведення часу.

Іван

Раніше ім’я Іван було досить популярним, тому в святцях воно зустрічається близько 170 разів. Іменин у Івана дуже багато, але найчастіше їх відзначають 2 січня, 11 січня, 27 січня, 13 лютого, 17 лютого, 23 лютого, 13 червня, 20 червня, 25 червня, 2 вересня, 7 вересня, 12 вересня, 3 листопада, 2 грудня, 10 грудня, 30 грудня, 31 грудня.

Маленький Іван обдарований такими якостями, як активність і оптимізм. Ця дитина завжди в русі, рідко сумує, любить грати і веселитися. Крім того, малюк має відмінну уяву, його фантазія не знає кордонів, хоча іноді він просто не може придумати, куди її направити.

Вже в дитинстві проявляється подвійність характеру Івана. Іноді створюється враження, ніби в тілі хлопчика живуть дві різні людини. Він то веселитися і грає з іншими дітьми, то задумливо сидить на самоті. В один день у відповідь на образливе слово хлопчик розплачеться і втече, а в інший, кинеться в бій проти кривдника. Іноді він готовий зробити все заради інших, а іноді лише шукає в оточуючих вигоду.

Читайте також: Астрологиня розповіла, які знаки зодіаку схильні до домашньої агресії

Олександр

Походження імені від грецьких імен Алекс і Андрос означає захисник, або дослівно – захищає чоловік.

Ім’я Олександр підходить будь-якому хлопчикові, спокійному і непосидючому. Основна якість, яка супроводжує Сашу все життя – прагнення до лідерства. Воно не дозволить ніколи опустити руки, формуючи міцний характер справжнього чоловіка.

Головне, в дитинстві зробити все, щоб маленький Саша розвивав в собі ці якості. Це дозволить у дорослому житті домогтися багато чого.

Олександр завжди домагається своїх цілей, часто використовуючи не дозволені прийоми. Він володіє живою уявою, всіляко намагається показати власну перевагу. У нього заздалегідь готові пояснення будь-яким промахам. Часто Сашулі живуть у своєму глибокому внутрішньому світі, маючи безмежну фантазію, мріють про все на світі.

Привабливий чоловік з почуттям гумору подобається представницям жіночої статі, але він здатний бути грубим і різким, і не завжди діє в рамках пристойності.

Олексій

У перекладі з грецької, Олексій означає захист, оберіг. За церковним воно звучить Олексій. Є багато святих з цим ім’ям, найбільшу популярність має Олексій Константинопольський, який постраждав через ікону.

Характер Олексія відрізняється м’якістю, що значить, конфліктам в його житті немає місця. Ця людина володіє великим терпінням, і домагається щастя, як в сімейному житті, так і на роботі.

Федір

Лінгвісти стверджують, що ім’я Федір прийшло до нас з Візантії. Утворено воно було від грецького імені Теодорос, яке через деякий час стало звучати як Феодорос. Значення імені звучить велично – “Божий дар”, “дарований Богом”.

Маленький Федя трохи похмурий, мовчазний, замкнутий. Його рідко коли побачиш в якості лідера, частіше хлопчик тримається трохи осторонь від однолітків, вважаючи за краще спокійні ігри. Малюк росте серйозним і відповідальним. Від нього ніколи не почуєш про забуту або втрачену іграшку. Граючись на майданчику він керується принципом: “моє, це моє”, тому ніколи не дасть свою річ іншій дитині.

Жіночі імена в церковному календарі, сьогодні, відсутні. Щоб назвати народжену цього дня дівчинку дотримуючись традицій, слід насамперед звернути увагу на найближчі до дня народження дитини дні. 

Джерело

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward