До землі наближаються магнітні бурі: фахівці назвали небезпечні дати

event 11:25 П’ятниця 16 Квітня 2021 Погода

Геомагнітні бурі можуть негативно вплинути на самопочуття.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Наприкінці тижня на землі буде спостерігатися слабка геомагнітна активність, яка може вплинути на метеозалежних людей.

Геомагнітні бурі – це коливання магнітного поля Землі, які викликані підвищеною сонячною активністю. Магнітні бурі можуть викликати збої в роботі систем зв’язку, а також впливати на здоров’я метеочутливих і літніх людей.

Коли будуть магнітні бурі

Підвищена сонячна активність спостерігатиметься в п’ятницю, 16 квітня, і в суботу, 17 квітня. Сплески будуть несильними, але деякі люди можуть їх відчути. У квітні не очікується сильних магнітних бур. Наступні сплески сонячної енергії очікуються 22 квітня, 27 квітня і 4 травня.

Як магнітні бурі впливають на наше здоров’я

Найбільше впливу магнітних бур схильні метеочутливі і літні люди, вагітні жінки і люди з хронічними захворюваннями. Під час підвищеної активності можуть спостерігатися такі симптоми:

  • головний біль;
  • запаморочення;
  • нудота;
  • сонливість або безсоння;
  • біль у спині та суглобах;
  • скачки артеріального тиску;
  • підвищена нервозність і дратівливість.

Щоб уберегти себе від небезпечних наслідків, за кілька днів до передбачуваної бурі потрібно дотримуватися правил здорового способу життя. Не вживайте алкоголь, каву і сигарети, пийте більше зеленого і трав’яного чаю. Лягайте спати в один і той же час і постарайтеся менше нервувати. Проводьте більше часу на свіжому повітрі. Якщо ваш стан сильно погіршився – обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Коли в Україні почнуть щеплювати вакциною Pfizer

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward