Як відбувається навчання в автошколі?

event 17:29 Четвер 29 Липня 2021 БЛОГ
автошкола

Перш ніж сісти за кермо автомобіля, потрібно отримати водійське посвідчення. А для цього необхідно пройти навчання в ліцензованій автошколі Stolica. Тут ви отримаєте базові вміння та навички, необхідно початківцю. Поступово, разом з досвідом, ви все краще орієнтуватиметеся на дорозі. Але спочатку важливо пройти курс навчання у професіоналів.

З чого складається навчальний процес?

Все навчання в автошколі ділиться на два основні етапи:

  • Теорія. Фактично тут ви робите те саме, що й у звичайній школі: слухаєте викладача, робите записи, засвоюєте новий матеріал та навіть виконуєте домашні завдання. На уроках учні вивчають дорожні знаки, правила руху в місті та за його межами, влаштування автомобіля та його ремонт тощо.
  • Практика. На цьому етапі ви сідаєте за кермо та засвоюєте на практиці вивчений раніше теоретичний матеріал. Не турбуйтеся – поруч завжди перебуває досвідчений інструктор. Він уважно стежить за дорогою та в разі необхідності бере керування на себе. Інструктор постійно дає підказки, вказує на помилки учня. В результаті ви помітите, як з кожним практичним заняттям керуєте автомобілем все краще й краще. Якщо вам здається, що інструктор погано розбирається у своїй роботі, маєте право попрохати переводу до іншого вчителя.

Екзамени в МРЕО

Після проходження повних теоретичного та практичного курсів ви складаєте екзамени в МРЕО. Хвилюватися не варто – тут потрібно буде показувати лише те, що ви вчили раніше. Екзаменатори зовсім не намагаються з усіх сил «завалити» учня, ставлячи перед ним надскладні завдання. Вам потрібно лише заспокоїтися і ретельно підготуватися. Інспектор навіть зацікавлений у тому, аби у вас все вдалося. Адже в іншому разі ви повернетеся на повторний іспит, а це означає додаткову роботу для поліцейського.

Кілька додаткових порад:

  • Заздалегідь повторіть усі екзаменаційні питання.
  • Поводьтеся чемно, не запізнюйтеся.
  • Добре виспіться.
  • Не вживайте алкоголю і будь-яких ліків (вони можуть загальмовувати реакцію) для заспокоєння. Краще випийте трав’яного чаю.
  • Під час іспиту не поспішайте. Інакше зростає ймовірність того, що ви щось переплутаєте.
  • Точно виконуйте всі вказівки екзаменатора. Не спілкуйтеся з ним на сторонні теми. Зосередьтеся на дорозі.
  • Якщо інспектор не пристебнувся паском безпеки, попросіть його зробити це. Таким чином вас можуть перевіряти.

Після успішної здачі іспитів ви отримуєте водійське посвідчення. Тепер можна керувати особистим автомобілем чи працювати водієм.

Автор:
Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward