В Україні батьки намагаються заборонити онлайн-навчання

event 16:40 Середа 09 Вересня 2020 ПОДІЇ

Багато батьків вже не раз розповідали про недоліки та негаразди дистанційного навчання, вони навіть писали петицію щодо заборони онлайн-освіти. Чому ж батьки учнів так негативно ставляться до дистанційного навчання?

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: “Заборонити дистанційну освіту у всіх навчальних закладах”, – з такою назвою зареєстрували петицію на сайті президента 25 травня. Підписи на підтримку петиції зібралися за короткий термін. Проте, в петиції навіть невідомо, про який закон йдеться і чи не плутає його авторка з положенням про дистанційну освіту.

Коментар: Діти повинні ходити до школи, навчатися, спілкуватися зі своїми однолітками. Батькам, дітям та вчителям дуже важко перебувати на дистанційній освіті. Діти не зможуть здобути повноцінні знання, перебуваючи вдома. Тому народ хоче, щоб влада не ухвалила закону про дистанційну освіту”, – такий короткий і без повноцінної аргументації текст самої петиції виклала її авторка Олена Тищенко.

Деталі: Головні ознаки, чому батькам не подобається онлайн-навчання:

Страх

Дорослі вже втомилися постійно бути з дитиною вдома. Тепер вони хочуть повернутися на роботу чи просто побути наодинці. Для більшості сімей школа – це у першу чергу місце, де знаходиться дитина, поки батьки займаються іншими справами.

Коментар: Цей страх відступає, коли дитина “не муляє” очі, а знаходиться десь у школі та ніби навчається чогось корисного. Будь-які зміни цієї звичної схеми викликають тривогу“, – пояснив психофізіолог Петро Чорноморець.

Знання

Окрім того, експерти переконані, що батьки бояться, що якість онлайн-освіти набагато гірша за очне навчання. До прикладу, у дистанційному навчанні батьки бачать головний недолік, що діти не спілкуються з однолітками. Експерти кажуть, що дійсно, такі формати навчання не є повноцінними взаємними альтернативами.

Коментар:Також за необхідності для окремих складних тем можна знайти репетиторів, які готові працювати онлайн з невеликою групою дітей за цілком доступні гроші“, – наголошує експерт.

Соціалізація

Експерти бачать недоліком і те, що дитина, яка навчається онлайн, не має живого спілкування з однолітками. Натомість учень перебуває у замкненому просторі, коли всі члени родини “сидять на голові одне у одного”. Це об’єктивна проблема.

Коментар:Якщо є дорослий, який закладає здорову культуру спілкування, а діти приходять на заняття не через те, що їх змусили – то це найбільш здоровий спосіб навчитися спілкуватися з людьми, а заразом відбудувати власні кордони та власну систему цінностей“, – додає експерт.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Хто повинен закупляти маски в школи – відповідь омбудсмена

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward