Як працює Smart TV

event 16:39 Середа 15 Вересня 2021 БЛОГ

Технологія смарт-тв – сучасний тренд, який дозволяє приєднати телевізор до мережі Інтернет і насолоджуватись улюбленим кіно на широкому екрані. Так телевізор стає все більше схожим на звичні нам гаджети: смартфони та планшети. Купити техніку з інтегрованою технологією смарт-тв набагато зручніше, ніж купляти приставку і підключати її до телевізора.

Операційні системи

Можливості Смарт ТВ визначаються в першу чергу операційною системою, на якій вона базується. Найбільш популярні WebOS, Android, Tizen, FireFox, iOS. Відмінності між ними для звичайного користувача полягають в наступному:

  • Кількість і характер додатків, доступних для установки;
  • Швидкодія системи;
  • Інтерфейс і інші візуальні параметри.

Управління Смарт ТВ зазвичай здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування – окремого, якщо мова йде про приставку, або телевізійного – з інтегрованими кнопками для навігації в рамках сервісу. У сучасних моделях телевізорів передбачено також управління голосом і жестами. Крім того, багато виробників розробили спеціальні додатки для смартфонів, які перетворюють останній в повноцінний пульт ДУ з розширеними можливостями.

Які можливості у Smart TV?

Смарт ТВ може запропонувати користувачеві недоступні для звичайних телевізорів функції:

  • Доступ в Інтернет. Можна дивитися передачі, серіали і фільми в онлайн-кінотеатрах. Нерідко разом із телевізором ви отримуєте підписку на онлайн-кінотеатр в подарунок. У багатьох моделях передбачена функція запису, наприклад, на флеш-накопичувач;
  • Доступ в соцмережі. Спеціальні програми для Смарт ТВ передбачають і цю функцію;
  • Деякі телевізори з функцією Смарт ТВ з успіхом замінюють ігрові консолі. У багатьох моделях є вбудовані ігри та передбачена можливість скачування їх з магазинів додатків;
  • Можливість отримати інформацію про погоду, останні новини, курс валюти і навіть замовити піцу і маса інших функцій, що роблять наше життя легше.

Смарт ТВ робить перегляд фото і відео з зовнішніх пристроїв простіше і зручніше: спеціальні програми дозволяють створювати каталоги та альбоми і навіть допомагають зробити авторський скрінсейвер з улюблених фотографій.

Найбільш популярними виробниками наразі є Samaung, LG, Sony – ці три бренди презентують переважно телевізори середньо-дорогого і дорогого сегментів. Цікаві варіанти в бюджетному сегменті можна обрати серед техніки Kivi, JVC. Непоганими по співвідношенню ціна/якість є Xiaomi.

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward