Як помити посуд без миючого – 5 засобів, які є на кожній кухні

event 17:30 Вівторок 05 Квітня 2022 БЛОГ
посуд

Війна в Україні внесла серйозні корективи в життя кожного. І не завжди можна знайти доступні раніше кошти. Чим мити посуді, якщо немає миючого, читайте далі в новині.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

Справитися з забрудненнями посуду допоможуть п’ять перевірених засобів, які є на кожній кухні.

Харчова сода

За допомогою соди можна не тільки ефективно очистити посуд, але і надати йому блиску. До того ж, це натуральний антисептик. Її можна застосовувати і для очищення столових приладів.

Лимонна кислота

Кислота стане в нагоді в господарстві для видалення накипу з чайника. Для того, щоб позбутися від нальоту на стінках приладу, необхідно 2 ч.л кислоти залити водою і прокип’ятити кілька разів. Потім потрібно добре промити чайник.

Господарське мило

Для того, щоб помити посуд необхідно приготувати мильний розчин. Господарське мило відмінно усуває мікроби і очищає поверхні.

Оцет

Оцет підійде для очищення пригорілих поверхонь з каструль і сковорідок. Також оцет, розведений у воді, змиє залишки жиру не гірше миючого засобу.

Гірчичний порошок

Ще один засіб, який впорається з видаленням жиру. Перетерті зерна гірчиці досить просто нанести на посуд, потерти і ретельно змити водою.

Порада: для кращої дезінфекції посуду і столових приладів разом з вищеназваними засобами можна додавати кілька крапель ефірного масла чайного дерева, евкаліпта або лимона.

Замість поролонової губки для миття посуду можна використовувати марлю, вона добре вбирає бруд. Її можна прати господарським милом.

Джерело

Автор:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward