Як побороти сухість губ взимку: ефективні способи

event 17:02 П’ятниця 21 Січня 2022 БЛОГ
сухі губи

Низька волога повітря, мороз, вітер можуть призвести до сухості, лущення і тріщинок на губах.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Саме у холодні пори року процес регенерації клітин порушується. Перш ніж переходити до лікування делікатної шкіри на губах, дізнайтеся, що спричиняє ці проблеми.

Причини сухості та лущення губ

  • Алергія. Якщо у вас контактний алергічний хейліт, то запалення губ може часто траплятися. Ці алергічні реакції зазвичай виникають через пігменти, які містяться в помадах, і ароматизаторах зі складу продуктів харчування.
  • Доглядова косметика. Дерматолог Ерум Ільяс зазначає, що подразнення на губах інколи викликають засоби для догляду за шкірою.

Коментар: “Я виявив, що, коли пацієнти використовують засоби від прищів, ті часто потрапляють на губи. У результаті губи стають сухими і тріскають”, – зазначає експерт.

Адже продукти для лікування акне мають високий вміст саліцилової кислоти у складі, вона ж сушить шкіру губ.

Читайте також: В Одесі чоловіки публічно зайнялися сексом (ВІДЕО 18+)

  • SPF-захист. Навіть взимку шкірі потрібен захист від негативного впливу ультрафіолетових променів. Щоб уникнути сухості і лущення, знадобиться регулярне використання засобі з SPF 30 і вище.
  • Нестача заліза. Анемія від дефіциту заліза часто призводить до тріщин і лущення на губах. Окрім цього, нестача такого мінералу спричиняє блідий відтінок шкіри, ламкість нігтів і втому.
  • Проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Тріщинки в куточках губ можуть з’являтися через захворювання ШКТ. У таких випадках зовнішній дефект вказує на підвищену кислотність і дисбактеріоз.

Як боротися зі сухістю губ

  • Скраб. Якщо 1 раз на декілька днів застосовувати скраб для губ, то дуже швидко можна позбутися від лущення і надати пружності шкірі.
  • Мед. Продукт є натуральним і володіє зволожувальними властивостями. Мед сприяє швидкому загоєнню тріщин на губах. Щоб зберегти шкіру губ м’якою і зволоженою, наносить потрібно 3 рази на день.
  • Вершкове масло. Топлене масло живить, пом’якшує і зберігає еластичність шкіри губ, а також чудово зволожує сухі ділянки.
  • Вазелін. Перевага засобу в його низькій ціні та ефективності. Вазелін відомий тим, що добре утримує вологу і створює захисний шар, який допомагає зволожувати губи протягом всього дня.

Джерело

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward