Яблучно-рисова каша на сніданок

event 00:05 Субота 20 Листопадаа 2021 БЛОГ

Яблучно-рисова каша один з найбільш поширених страв російської кухні. Без каш важко уявити наш стіл і раціон. Вона, безсумнівно, приємна на  смак, дуже корисна, поживна і ситна.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Інгредієнти 

  1. Яблука (можна використовувати будь-які) — 0,5 кг.
  2. Молоко (бажано домашнє) — 1 літр
  3. Рис (пропарений, длинозерный) — 1 склянку
  4. Лимонна цедра — на свій розсуд
  5. Цукровий пісок — 1-2 ст. ложки
  6. Кориця    на кінчику ножа
  7. Горіхи (будь-які) – 1-2 ст. ложки
  8. Кухонна сіль    на свій розсуд

Приготування

В першу чергу, потрібно взяти рис гарненько перебрати його, просіяти крізь сито, пересипаємо в глибоку миску і промиваємо в проточній воді кілька разів, добре перебираючи руками, до стану прозорості води. Для наступного кроку нам знадобиться каструля, це дуже важливо, щоб вона була бажано з товстим і не пригорающим дном. Ставимо на плиту  ємність, додаємо молоко і доводимо його до кипіння на повільному вогні, додаємо дрібку солі. Після того, як наше молоко закипіло, висипаємо промитий і перебраний рис. Стежимо за тим, щоб каша не підгоріла, при цьому пару раз перемішуючи дерев’яною лопаткою. Доводимо нашу кашу до готовності. Поки каша вариться, перейдемо до наступного кроку.

Яблука перебираємо, гарненько миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і серцевини. Яблука можна нарізати як завгодно (можна кубиками, можна часточками), в нашому випадку – нарізаємо часточками. Перекладаємо нарізані яблука на заздалегідь підготовлену тарілку, пересипаємо цукром і корицею. Беремо лимон натираємо на дрібній тертці шкірку. Лимонну цедру також додаємо в наші яблука, всю цю масу добре перемішуємо. Залишаємо так в тарілці на 5 хвилин, щоб просочилися запахом кориці яблука.  Беремо тарілочку з нашими яблука і пересипаємо в каструлю з готовою рисовою кашею. Слід  акуратно перемішати масу. Накриваємо каструлю кришкою і даємо потомитися їй 15-17 хвилин.

Читайте також: Лосось з броколі під сиром: легкий та смачний рецепт на вечерю

Горіхи  розрізаємо гострим ножем на дошці на невеликі шматочки (можна перекрутити через м’ясорубку або подрібнити в блендері).

Готову кашу пересипаємо в тарілку гіркою і посипаємо подрібненими горіхами. Вживати  яблучно-рисову кашу потрібно в гарячому вигляді.

Джерело

Автор:
Теги: яблука
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward