Фони для фотостудії і їх особливості

event 12:31 Четвер 25 Лютого 2021 БЛОГ

Фони виготовляються з різних матеріалів, в залежності від цього змінюються властивості самого фону. Великою популярністю користуються паперові фони, активний попит на них
спричинений, перш за все, доступною ціною. Великий асортимент паперових фонів для фото представлений в інтернет-магазині “Вточку”, на сторінці https://vtochku.com.ua/studijnyj-svet/fony-i-krepleniya/fony-bumazhnye
ви можете ознайомитися зі всіма позиціями та обрати варіант, який повністю відповідає вашим вимогам.

Особливості

Паперові фотофони виготовляють з міцного паперу, робоча поверхня не відбиває світло, це дозволяє уникнути створення небажаного відбиття світлового потоку. Паперовий фон формує освітлену безшовну поверхню, яка може відокремити об’єкт від фону. Частіше
всього фон з паперу використовується для предметної та портретної фото та відеозйомки. При реалізації шари паперу намотуються на картону основу – тубу.

Переваги паперових фонів для фото

Користувачі виділяють наступні переваги фотофонів з паперу:

  • Великий вибір варіантів. Випускають величезну кількість видів фотофонів, які вирізняються кольором та насиченістю забарвлення. Можливо підібрати оригінальний варіант, або ж надати перевагу класичним відтінкам.
  • Плавний перехід. Якщо ви хочете сфотографувати якийсь предмет або людину на білому фоні, то паперовий фон якнайкраще підходить для реалізації цього художнього задуму. Перевага полягає в тому, що паперовий фотофон представляє собою абсолютно безшовний фон з рівномірним забарвленням. Такий фон можна розмістити з самої стелі та забезпечити його плавний перехід до підлоги, при цьому на згині паперу не буде формуватися затемнення. При правильному освітленні паперовий фон сформує ілюзію повністю безтіньового простору.
  • Простота використання. Так як паперовий фон перед продажем намотується на картону тубу, його легко розгортати і згортати під час підготовки до зйомки. Якщо частина фотофону забруднилася або пошкодилася, її легко замінити, просто відмотавши частину від рулону.
  • Вартість. Ціна паперового фону доволі невисока, Дозволити його собі можуть навіть фотографи початківці. Доступна вартість відкриває можливість для експериментів з фонами різних кольорів.

Недоліки

Наряду з великою кількістю переваг існують і певні недоліки. Основний з них — схильність до формування пошкоджень. Справа в тому, що папір легко забруднити, продавити взуттям. Навіть простий згин на видному місці може зробити цей фрагмент непридатним до використання.

Ще один неприємний момент – неможливість прибрати отримані пошкодження. Папір, на відміну від тканини, неможливо випрати або відчистити іншим способом. Саме тому, фони мають довжину, яка значно більша від потрібного нам розміру. Таким чином передбачається його заміна шляхом відмотування при виявленні пошкоджень.

Вибір

Одним з основних критеріїв, які необхідно враховувати при підборі паперового фону, являється його розмір.

  • Найбільш затребуваний паперовий фон розміром 2,72х11 метрів. Для великої кількості експозицій цієї ширини достатньо. Ще однією перевагою такого розміру являється його відносна компактність. Фон з легкістю вміщується в автомобіль, що полегшує вирішення питання транспортування фону при виїзних зйомках. Вага фотофону такого розміру складає близько 6 кілограмів.
  • Для професійних фотостудій більшу актуальність мають фотофони більшої довжини. Тому реалізуються варіанти ширина яких також складає 2,7 метрів, а довжина досягає 25 або 46 метрів. Майте на увазі, що такі фони займають більше місця на тримачах для фонів.
  • В деяких випадках недостатньо стандартної ширини фону, наприклад при групових зйомках. Для цих випадків випускаються фони розміром 3,6х30 метрів.
  • Фони 1,37х11 метрів використовуються для домашніх зйомок або для фотографування невеликих предметів. Такий розмір не дозволяє фотографувати людей у повний зріст за виключенням дітей.
  • Найменш поширений розмір – 0,67х11 метрів. Ці невеличкі паперові фони підходять для предметної зйомки предметів маленького розміру.

Оцініть можливості вашої студії, який об’єм вільного простору ви зможете використати для розміщення фотофону.

Також при покупці звертайте увагу на якість паперового покриття. Колір повинен бутирівномірним, не розпливчатим, текстура однорідною, без ущільнень. Не рекомендуємо
віддавати перевагу надто яскравим кольорам, фон повинен лиш доповнювати фотографію, а не бути головним акцентом.

Якщо ви купуєте фотофони онлайн, то ви не можете на власні очі впевнитися у якості реалізуємого товару. В такому випадку потрібно віддавати перевагу тільки виробникам, які мають великий досвід і репутацію в своїй галузі. В інтернет-магазині https://vtochku.com.ua/ реалізуються товари, вироблені перевіреними компаніями, ви зможете купити паперові фотофони від таких брендів як Savage, Visico, BD, Latolite.

*Публікується на правах реклами.

Теги:
Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward