Мінцифри та UNICEF презентували серіал Медіаграмотність у часи пандемії

event 12:15 Четвер 25 Лютого 2021 ПОДІЇ

Міністерство цифрової трансформації спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки USAID презентували освітній серіал Медіаграмотність у часи пандемії. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Згідно з дослідженням USAID, понад 80% українців чули фейкові новини про COVID-19. Пандемія демонструє, якою у буквальному сенсі небезпечною для життя може бути дезінформація і як швидко вона поширюється. Уміння аналізувати інформацію стає життєво необхідною навичкою.

Коментар:Спалення веж 5G, щоб подолати коронавірус, теорії змови про чіпізацію Біллом Гейтсом та інші нісенітниці, в які вірять люди — все це про відсутність медіаграмотності, що загрожує безпеці громадян і навіть національній безпеці. Тому освітній серіал на часі — сміливо рекомендуйте його друзям і рідним“, – йдеться у повідомленні.

Навчальний курс розрахований на молодь, адже молоді люди багато часу проводять в Інтернеті та щодня можуть стикатись із дезінформацією. При цьому за даними U-Report, лише 13,7% підлітків і молоді завжди перевіряють інформацію. 

Освітній серіал пояснює, як і чому з’являються фейки, а також дає основні інструменти та методи аналізу новин і фактів.

Про що освітній серіал? 

Це 6 міні-серій: 

  • Чому ми потрапляємо в пастку медіабрехні
  • Про вплив візуального контенту 
  • Чи варто довіряти блогерам
  • Хто такі псевдоексперти
  • Конспірологічні теорії 
  • Емоційний вплив фейків

В чому особливість і цінність серіалу? 

Серіал унікальний своїм живим підходом до оцінки різного роду новин та інформації в цілому. В кожній серії  українські зірки досліджують власну здатність відрізнити правду і фактаж від брехні, фейків і маніпуляцій, як би “красиво” вони не були подані.

У серіалі детально пояснюється, чому саме та чи інша новина має правдиві чи неправдиві ознаки та надаються корисні лайфхаки, як перевіряти інформацію та контент на достовірність.

Участь в освітньому серіалі взяли: Джеррі Хейл, Алла Костромічова, Анна Трінчер, Аліна Паш, Костя Клепка, Даша Квіткова, а ведучим серіалу став Нікіта Добринін. 

Де можна подивитись серіал? 

Освітній серіал вже можна безкоштовно подивитися на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта, а також згодом на медіаресурсах ЮНІСЕФ.

Не витрачено бюджетних коштів

Освітній серіал створено за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та USAID.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Мін’юст опублікував найпоширеніші імена та по батькові в Україні

Теги: Мінцифри
Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward