З якими хворобами можна сплутати коронавірус

event 10:36 Неділя 07 Березня 2021 ПОДІЇ

Коронавірус може маскуватися як під грип, так і під звичайну застуду.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: COVID-19 часто можна сплутати зі звичайним грипом, або, навіть, списати його симптоми на алергічну реакцію. Як не затягнути з небезпечною недугою та відрізнити її від інших.

На перший погляд, коронавірус має багато спільного з грипом. Принаймні, коли йдеться про температуру, кашель та почуття втоми. Це – ознаки, які найчастіше проявляються при цих двох недугах. 

А от головний біль, біль у м’язах та біль у горлі мають “підказати” хворому, що з високою ймовірністю йдеться, все ж таки, про грип. Ця недуга відрізняється від ковіду ще й тим що пацієнти майже ніколи не скаржаться на ускладнене дихання. Рідко буває втрата смаку або нюху. А от проноси та нежить навпаки – часті “гості” у людини з грипом.

Коронавірус інколи навіть плутають із алергічною реакцією. Людей збиває з пантелику скарга на ускладнене дихання. Але це – єдина ознака, котра “ріднить” алергію з коронавірусом. Сама по собі недуга характеризується рядом специфічних симптомів, як то: часті нежить та чхання, кашель, головний біль та скарги на втому. Дуже ріжко може спостерігатися підвищена температура.

Часто коронавірус може маскуватися під звичайну застуду. У цих недуг і справді доволі багато спільних рис. Йдеться про кашель, біль у м’язах та горлі, втому. Але крім цього, застуда видає себе обов’язковими нежитем і чханням (при коронавірусу ци симптоми проявляються опціонально). Проноси, головний біль та температура зустрічаються рідко. Також людина із застудою ніколи не буде скаржитися на проблеми із диханням.

То ж які основні симптоми, які допоможуть розпізнати коронавірус? 

Насамперед – це температура, кашель, ускладнене дихання та втома, що супроводжують ковід майже завжди. Не так часто пацієнти скаржаться на головний біль, біль у м’язах та біль у горлі при ковтанні чи розмові. Можливі втрати нюху та смаку. Рідко хворих турбують пронос і нежить. Чхання не є симптомом нового збудника. Той, хто чхає й у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

Варто також пам’ятати, що у середньому інкубаційний період становить 5-6 днів, іноді до 14 днів. Якщо ви виявили у себе один чи кілька симптомів, характерних саме для коронавірусу, не слід займатися самолікуванням. Звернутися за допомогою до сімейного лікаря варто негайно.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Стало відомо, коли українців будуть вакцинувати в аптеках

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward