Видобуток криптовалюти стає небезпечним для клімату — вчені США

event 15:52 Вівторок 13 Квітня 2021 ПОДІЇ

На транзакцію в мережі біткоін йде більше електроенергії, ніж на інші методи передачі грошей.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Майнінг біткоінів становить загрозу на шляху до «нульового рівня викидів»: при видобутку біткоінів витрачаються колосальні обсяги енергії. Тому держави повинні терміново звернути увагу на проблему, яка може погіршити кліматичну кризу. Подібну заява зробили вчені США

Майнінг (від англ. Mining – видобуток корисних копалин) – діяльність по створенню нових структур щодо забезпечення функціонування криптовалютних платформ. Тому комплект обладнання для генерації криптовалютних блоків часто називають буровою установкою. Безліч комп’ютерів через спеціальне програмне забезпечення проводять складні математичні обчислення, в результаті яких з’являється криптовалюта. Чим більше видобувається криптовалюти, тим більш навороченими стають алгоритми, які потрібно вирішити пристроям. Для роботи дедалі більшої мережі обчислювальних пристроїв потрібна величезна кількість енергії.

Вже сьогодні ці обсяги енергії перевищують річне (!) енергоспоживання деяких країн світу, передає Meteovesti. Американські експерти заявляють, що мова йде про десятки терават на рік, які витрачаються тільки на майнінг. Таким чином, видобуток криптовалюти стає істотною тратою енергоресурсів, не кажучи вже про забруднення навколишнього середовища і виділення вуглекислого газу.

Кліматичний слід від майнінгу біткоінів становить від 37 до 70 млн тонн вуглекислого газу. Скоротити ці викиди можна за допомогою використання енергоефективного обладнання або використання «зеленої» енергії. На транзакцію в мережі біткоінів дійсно йде більше електроенергії, ніж на інші методи передачі грошей. Однак тут доцільно розглядати не тільки споживання електроенергії на майнінг, а саме весь кліматичний слід. Оскільки робота всієї банківської сфери не обмежується транзакціями по картах і повинна бути оцінена в комплексі.

Джерело: сайт meteoprog.ua

Читайте також: Українця визнали найкращим футболістом Європи за місяць за версією порталу CIES

Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward