Волинські правоохоронці викрили збувачів російської трофейної та переробленої зброї 

event 13:14 Понеділок 30 Жовтня 2023 ПОДІЇ

На території кількох областей правоохоронці перекрили канал збуту трофейної та переробленої зброї.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Поліцейські встановили, що троє фігурантів налагодили канал збуту різноманітної стрілецької зброї та боєприпасів, а також зібраних саморобних зразків зброї зі складових частин та зброї, переробленої на вогнепальну.

У кожного з ділків були свої “ролі” в злочинній групі. 42-річний мешканець Київської області здійснював пошук клієнтів через інтернет та збував зброю. 29-річний мешканець Запорізької області безпосередньо збував зброю, у тому числі перероблену на вогнепальну. А 57-річний киянин здійснював виготовлення, перероблення та реактивацію вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї.

Трофейна російська зброя потрапляла до фігурантів під час ведення одним із них бойових дій та покладених на нього службових завдань.

Двох фігурантів “на гарячому” затримали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції та слідчого управління поліції у Волинській області в порядку ст. 208 КПК України.

У рамках реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України, поліцейські провели обшуки в Києві, Київській та Запорізькій областях.

Читайте також: Надсилав відверті фото: на Рівненщині чоловіку за домагання до малолітньої дали умовний термін

За адресами проживання, в автотранспорті й місцях зберігання та перероблення зброї вилучили: гвинтівки, рушниці, пістолети, складові запчастини до зброї (магазини, рамки, стволи), понад 10 кілограмів пороху, понад півтори тисячі одиниць набоїв різних калібрів, а також гільзи, патрони та кулі. Крім того, вилучено гранати, запали до них, гранатомет з гранатометними пострілами, кейси для зберігання пістолетів.

Санкціоновані обшуки та слідчі дії тривають.

Фігурантам оголошені підозри за ст. 263 ККУ. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Теги: кримінал
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward