Українці з січня отримуватимуть грошові компенсації по-новому

event 12:27 Понеділок 30 Жовтня 2023 Суспільство

В Україні розширили форми надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна, за якими можна претендувати на виплату за програмою “єВідновлення”.

Президент підписав закон, що дозволяє здійснювати виплати тим, хто за власні гроші відновив пошкоджене житло від агресії РФ.

Про це свідчить інформація на урядовому порталі, пишуть Новини live.

Компенсації тим, хто сам відновив житло

Як пояснюють юристи Telegram-каналу “Адвокат права”, це буде третій етап комплексної програми з відновлення пошкодженого житла, який стартує з 1 січня 2024 року.

Розширили форми для компенсації:

  • надання коштів шляхом перерахування на рахунок із спеціальним режимом використання для виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, на пошкодженому об’єкті нерухомого майна з метою його відновлення чи купівлю будівельної продукції для виконання відповідних робіт;
  • надання грошей шляхом перерахування на поточний рахунок за придбану будівельну продукцію чи виконані ремонтні роботи на пошкодженому об’єкті нерухомості за власні кошти.

Як очікується, компенсаційний механізм буде таким же, як і за іншими категоріями “єВідновлення”:

  • заява подається через Дію;
  • її розглядає комісія;
  • визначається розмір виплати.

Читайте також: З наступного року вийти на пенсію стане складніше: чого чекати?

При цьому жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не вимагатимуть. Їх можна буде додатково надати комісії, проте це не є обовʼязковими чи визначальними в ухваленні рішення про компенсацію.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward