“Візовий режим для рф”: які перевірки чекають на росіян

event 14:57 П’ятниця 01 Липня 2022 ПОЛІТИКА
cordon

З 1 липня, щоб потрапити в Україну росіянам доведеться оформляти візу. 17 червня урядом було ухвалене відповідне рішення. Через які кола пекла доведеться пройти громадянам рф, щоб ступити на нашу землю, розповідаємо у матеріалі…

Як отримати візу?

Через те, що в росії немає українського консульства і посольства, ще з початку війни, було прийняте рішення передати ухвалення віз аутсорсинговій компанії “VFS Global”. Проте вона припинила роботу своїх центрів на території окупанта, в знак протесту проти воєнних дій. Тому протягом невизначеного періоду не зможе опрацьовувати звернення громадян рф.

“МЗС з самого початку повномасштабної війни виступало за візовий режим з РФ. Ми готові імплементувати рішення з 1 липня, технічні можливості у нас є”, – розповів для журналістів ВВС речник МЗС Олег Ніколенко.

Єдиним рішенням для бажаючих відвідати нашу країну, є виїзд в країни ЄС або Молдову. Там їм потрібно знайти консульство України чи візовий центр і подати документи. 

Електронні візи росіянам видавати взагалі не будуть. 

Після подачі документів, буде здійснена ретельна перевірка громадян на предмет загрози нашій державі. Сам процес оформлення віз не змінився.

Нагадаємо, що пропускні пункти на кордоні з росією та білоруссю закрили ще на початку війни. Тож потрапити в Україну можна лише через країни ЄС та Молдову

В Украине начала работу новая таможенная служба

Чи пропустять, якщо є віза?

Наявність візи або дозволу на проживання не гарантує того, що особу пропустять через кордон. Їй потрібно буде обґрунтувати мету візиту і пройти тривалу співбесіду, де можуть перевірити соцмережі.

Прикордонникам потрібно показати паспорт, візу, не мати заборони на в’їзд і мати при собі фінансове забезпечення в сумі 20 прожиткових мінімумів (52 000 гривень). При відсутності хоча б одного пункту, людині відмовлять в перетині кордону. 

Нагадаємо, що з 24 лютого росіянам не продовжували термін дії дозволів на тимчасове проживання в Україні, тому нині вони не можуть повернутися в країну. 

Читайте також: Астролог прогнозує Україні зміни: коли вони очікуються

До слова, щоб отримати візу в ЄС, росіянам спочатку потрібно оформити шенгенську візу, що можна зробити лише в країнах пострадянського простору. Єдина країна, яка пропустить громадян рф без шенгену це Молдова. 

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward