Відтепер ЗСУ будуть швидше отримувати зразки нової зброї – Міноборони

event 15:36 Четвер 23 Листопадаа 2023 Війна

Постачання нових зразків зброї для ЗСУ може скоротитися. У Міноборони прискорили постачання зброї до війська. Без очікування допуску до експлуатації й з випробовуваннями вже на полі бою постачання може скоротитися до 20 днів.

Про це повідомляють у Міноборони.

Очікується, що внаслідок цих змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів, хоча цей термін може змінюватися залежно від якості та повноти наданих виробником матеріалів.

Раніше для того, щоб зброя чи техніка потрапила до ЗСУ, виробники долали процедуру, яка складалася з шести етапів і могла затягуватись на кілька місяців. 

Відтепер з неї вилучено одну з найтриваліших бюрократичних перепон – видання наказу про допуск до експлуатації. Його погодження з різними структурами МОУ та Генштабу зазвичай тривало близько місяця.

Читайте також: Латвія підтримала початок переговорів про вступ до Євросоюзу України та Молдови

Оновлений fast track постачання зброї передбачає також і скорочення термінів на інших етапах. Зокрема, випробування нових зразків зброї та перевірка їхніх бойових характеристик відбуватиметься безпосередньо на полі бою. 

В разі успішних результатів ніяких додаткових випробувань більше не потрібно.

“Ще одна важлива зміна стосується закупівлі найзатребуваніших класів безпілотників (“мікро” та “міні”) цивільного або ж подвійного призначення, які можна переобладнати для виконання бойових завдань”, – йдеться у повідомленні. 

Відтепер держзамовник може закуповувати такі БплА, навіть якщо вони не були допущені до експлуатації та кодифіковані як предмет постачання.

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward