У Раді обіцяють покінчити зі “старими маршрутками”

event 02:30 Понеділок 18 Січня 2021 ПОДІЇ

У Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують запровадити в Україні прозорі конкурси на закупівлю транспортних послуг, інклюзивність автомобільного громадського транспорту, обладнання його трекерами та валідаторами для електронної оплати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він каже, що ухвалення документа допоможе “покінчити зі старими маршрутками в міському транспорті”.

Пропонується зокрема закуповувати транспортні послуги через систему ProZorro. Також хочуть запровадити систему, коли міста самі визначають ціну та платять перевізникам за кілометри, які ті проїхали.

Коментар: “Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, бо перевізник уже отримує гроші за кілометри. Ключове слово — кілометри, а не “зібрані гроші з пасажирів”, — наголошує Криклій.

Він додає, що такий підхід також дасть можливість вимагати від перевізників установлення трекерів та валідаторів для електронної оплати.

У законопроєкті також ідеться про рівний доступ до громадського автомобільного транспорту для всіх: транспорт має бути пристосованим для перевезення людей з інвалідністю та інших маломобільних груп, мати зовнішнє звукове інформування про номер та кінцеву зупинку маршруту, а також звукове та візуальне інформування всередині салону.

Коментар: “Ухвалення цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі розвалені автобуси“, — каже міністр.

Читайте також: Опубліковано список фальсифікаторів молочних продуктів, які постачаються в школи та садочки

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward