В Україну насувається потужний антициклон, який принесе град та шквали: прогноз синоптика

event 14:27 Четвер 24 Червня 2021 ПОДІЇ

В Україні у зв’язку з переміщенням антициклону зміниться погода. На зміну спеці прийдуть град і шквали.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіла старший науковий співробітник, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

За її словами, над територією України довгий час панували циклони.

Коментар: Це не типово для циклону. Зазвичай протягом доби він може переміститися через всю територію країни. А тут він затримався на кілька днів“, – розповіла вчений.

Вона додала, що циклон був заблокований іншим природним явищем – антициклоном, який утворився на півночі та північному сході, і заважав зрушити на схід.

Коментар: Водночас з Туреччини та Азії приходили досить спекотні повітряні маси, вони зустрічалися в районі Чорного моря, де було багато вологості. Циклон був малорухливий, зберігався над цією територією понад добу і в результаті Чорноморське узбережжя – Одеса, Ялта, Керч – сильно постраждали від інтенсивних опадів. Якби ці повітряні маси могли пересуватися, то дощів було б набагато менше“, – говорить Балабух.

До того ж антициклон посилився, а це призводить до сильних вітрів. Як повідомляється, у міру просування антициклону Україну чекають град та шквали.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Зливи, потопи і спека”: вчені пояснили причини аномальної погоди в Україні

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward