В Україну йде холод з Арктики: синоптик попередив про похолодання

event 11:40 Понеділок 18 Липня 2022 Погода

Цього тижня в Україні тижня очікується прохолодна погода за рахунок холодного повітря зі Скандинавії та Арктики. Однак до вихідних температура знову температура, особливо у західних та південних областях, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, у західній та центральній частині Європи встановиться поле високо атмосферного тиску, де очікується панування аномально спекотного та сухого повітря африканського походження. Водночас східна частина Європи опиниться в умовах переважання північно-західних і північних повітряних потоків з районів Скандинавії та Арктики, каже синоптик.

За його даними, на фоні зниженого атмосферного тиску у цьому регіоні очікується збільшена кількість хмарності та доволі низька температура.

Коментар: Таким чином, протягом усього прогнозованого періоду на території України переважатиме прохолодна погода (особливо в північних та східних областях країни), в окремі дні денна температура виявиться на 5-7 °С нижче за кліматичну норму“, – повідомив фахівець.

Однак, до вихідних надійде спекотна повітряна маса з південної Європи, тож температура повітря в Україні суттєво підвищиться. Періодично проходитимуть дощі різної інтенсивності, за винятком південних та західних областей, де очікується розвиток посухи.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward