В Індонезії блогерів-мільйонників вакцинуватимуть першочергово

event 08:30 Понеділок 18 Січня 2021 ПОДІЇ

Влада Індонезії включила до списку пріоритетних груп для щеплення від коронавірусу блогерів з багатомільйонною аудиторією. Так уряд хоче переконати громадян у необхідності вакцинації.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомила чиновниця Міністерства охорони здоров’я Індонезії Сіті Надія Тармізі, пише Reuters. 

Вона пояснила, що блогерів навмисно включили в першу чергу вакцинації поряд з 1,5 мільйоном медичних працівників, і це є “обдуманою стратегією урядової комунікації“. У міністерстві не уточнили кількість знаменитостей, які потрапили в чергу. Влада сподівається, що своїм прикладом вони переконають молодь зробити щеплення.

Індонезійці є одними з найбільших світових користувачів платформ соціальних мереж, таких як Facebook, Twitter та Instagram. Тож не дивно, що уряд вирішив впливати на суспільство саме через блогерів.

Одним із перших вакцинацію отримав телеведучий Рафі Ахмад, на якого підписані майже 50 мільйонів людей. У своєму акаунті він опублікував відео, як йому роблять укол, і закликав підписників не боятися щеплення.

https://www.instagram.com/raffinagita1717/?utm_source=ig_embed

Критика вакцинації блогерів

Рішення влади піддали критиці через дії Ахмада — через кілька годин після вакцинації він пішов на вечірку. У соцмережах його звинуватили в нехтуванні правилами соціального дистанціювання й попросили владу надати їм ще один приклад для наслідування. На тлі скандалу блогер публічно вибачився, а поліція почала щодо нього розслідування.

Коментар:Це також показує, що уряд непослідовно визначає пріоритети, хто має отримати вакцину першим“, — прокоментувала ситуацію Ірма Хідаяна, засновниця ініціативи з питань пандемії LaporCOVID-19.

Представниця МОЗ Тармізі уточила, що “коли ти щеплений, ти все одно повинен дотримуватися протоколів охорони здоров’я та бути обережним у їх дотриманні”.

Член Індонезійської медичної асоціації Зубайрі Джоербан заявив, що стратегія щеплення блогерів може спрацювати лише за умови, що “блогери отримують повну інформацію про вакцину та COVID-19, щоб вони могли стати агентами змін“.

Чому індонезійці проти вакцини?

У грудні 2020 року в Індонезії провели опитування про готовність громадян пройти вакцинацію. На щеплення погодилися тільки 37% громадян, а 17% заявили, що точно не будуть вакцинуватися. В країні використовують вакцину CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech.

Серед причин відмови індонезійців від щеплення — питання релігійної припустимості вакцини. Жителі країни чекають на рішення релігійної ради, яка попросила про додаткову інформацію щодо використання тваринних матеріалів у виробництві вакцини.

Сумнівна ефективність

Бразильський Інститут Бутантан, що проводив клінічні дослідження вакцини SinoVac, заявив, що ефективність препарату становить 50,38%. 

Третю фазу клінічних випробувань китайського препарату провели також в Індонезії, де заявили, що вакцина сприяє виробленню антитіл у 97% людей (нею вакцинували 1 600 пацієнтів). Водночас ефективність препарату ще не визначили. Провели дослідження і в Туреччині (1 325 пацієнтів, ефективність 91%). Там її вже затвердили для використання.

Нині Україна очікує на постачання 1,9 млн доз вакцини SinoVac Biotech (CoronaVac). Водночас у МОЗ переконують, що чекають на офіційний звіт від китайської компанії SinoVac про ефективність її вакцини, і якщо вона виявиться меншою за 70%, Україні повернуть гроші.

Джерело: сайт hromadske

Читайте також: “Ми просто відвикли”: синоптик розповів, коли сильні морози підуть на спад

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward