Усі чоловіки будуть змушені заново відмітитися в ТЦК: тих, хто цього не зробить, обмежать у правах

event 12:52 Понеділок 25 Грудня 2023 Суспільство

Народні депутати хочуть зробити переідентифікацію всіх військовозобов’язаних чоловіків в ТЦК. Таким чином кожен чоловік повинен прийти та відмітитися в ТЦК, а ті хто ще не став на військовий облік повинні зробити це, пишуть економічні новини

Також плануються санкції щодо чоловіків, які не зроблять переідентифікація або не стануть на військовий облік.

Про такі наміри нардепів розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

Депутати хочуть ухвалити закон, який передбачає обов’язкове відвідування військкомату всіма чоловіка і тими, що стоять на військовому обліку. В державі хочуть знати конкретну цифру, яка зараз перебуває в резерві і скласти план для подальшої мобілізації.

Читайте також: Зниження призовного віку та смс-повістки: Умєров розповів про зміни в мобілізації 

Також зробити переідентифікацію хочуть заставити чоловіків, які правдами і неправдами виїхали за кордон. Якщо вони цього не зроблять, то на них чекають неприємні наслідки. А саме, усі хто не виконає цю вимогу, будуть позбавлені банківських послуг, для них можуть припинити роботу консульські та нотаріальні послуги.

Коментар: “Наприклад, чоловіки, які не ідентифікуються повторно, не матимуть доступу до банківських послуг, а їхні банківські картки будуть заморожені. Це означає, що вони не зможуть перевипустити картку, отримати кошти на свій рахунок або здійснити перекази. Також чоловіки не зможуть зробити довіреність в нотаріуса, щоб продати квартиру за кордону, перевипустити паспорт тощо” – розповів депутат.

Зараз закон ще не внесений у Верховну Раду, але він уже обговорюється і розробляється.

Коментар: Такі рішення не популярні серед населення, але по інакшому не достукатися до військовозобов’язаних чоловіків. Мільйони з них переховуються від військового обліку, але потрібно всім нагадати, що ми ведемо війну проти сильного ворога, тому кожен чоловік повинен рано чи пізно бути готовим стати на захист своєї батьківщини, якщо це буде потрібно”. – зазначив Вадим Івченко.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward