Уряд погодив кредитні канікули для підприємців: заява прем’єра

event 11:48 Четвер 16 Квітня 2020 ПОДІЇ

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо надання “кредитних канікул” для малого та мікробізнесу, що передбачають надання кредитів під 0%, з терміном погашення тіла кредиту через один рік, основна умова для підприємців – збереження не менше 80% робочих місць.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Коментар:Мінекономіки та Мінфін запропонували ряд програм по кредитній підтримці малого та -мікро бізнесу, які будуть полягати у видачі нових кредитів і рефінансуванню діючих кредитів з нульовою ставкою та погашенням тіла кредиту через рік, фактично – це так звані кредитні канікули“, – повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Кому і на яких умовах держава надаватиме фінансову підтримку:

✅ бізнесу з річним доходом до 100 мільйонів гривень;

✅ відтермінування для повернення кредитів на антикризові заходи діятиме 9 місяців;

✅ збільшено максимальну суму кредиту – до 3 мільйонів гривень;

✅ розширено цілі, на які можуть надаватися кредити за програмою: на виробництво лікарських засобів, медичних виробів або медичного обладнання, а також для покриття постійних витрат, що не залежать від обсягів виробництва (зарплати працівників, орендні та комунальні платежі, податки та інші витрати, необхідні для збереження підприємництва);

✅ звернутися за фінансовою підтримкою можна протягом дії карантину та протягом 90 днів після нього;

✅ для кредитів діятиме мінімальна відсоткова ставка.

У рамках програми буде збільшено максимальну суму кредиту до 3 млн грн, розширено цілі, на які можуть надаватися кредити за програмою. Зокрема, на діяльність, пов’язану з виробництвом лікарських засобів, медичних виробів або медичного обладнання, а також для покриття постійних витрат, які не залежать від обсягів виробництва (зарплати працівників, орендні та комунальні платежі, податки та інші витрати, необхідні для збереження підприємництва).

Звернутися за підтримкою для антикризових заходів можна буде протягом терміну дії карантину та протягом 90 днів після нього. Для повернення кредитів на антикризові заходи діятиме відстрочка до 9 місяців.

Джерело: сайт 5 Канал

Читайте також: “Ми не будемо працювати за 47 тис”: суддів обурило зниження зарплат на період карантину

Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward