Українці більше не будуть переводити годинники: у Раді підтримали законопроєкт

event 14:33 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

У Верховній Раді України 277 голосами підтримали законопроєкт, який скасовує обов’язковий сезонний перехід часу. Ініціатором документу виступив заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Документ передбачає, що в Україні житимуть за київським часом, включаючи тимчасово окуповані території. Перехід на літній та зимовий час, до якого українці звикли з 1981 року, здійснюватися не буде. Обчислення суднового часу в морі буде проводитися за міжнародною системою годинних поясів.

Чому годинники пропонують не переводити?

Коментар:Відповідно до всіх досліджень, які проводилися в Україні і за її межами, сезонне переведення стрілок годинника негативно сказується на здоров’ї людини, яке відповідно до Конституції є вищою соціальною цінністю…На моє звернення до всіх академій і міністерств було підтверджено, що жодних розрахунків, які би давали можливість і підстави стверджувати, що це призводить до якоїсь економії не проводились ні в Україні, ні за її межами“, – сказав Стефанчук.

Додамо, що ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні. Навіть якщо найближчим часом його ухвалять в цілому, передбачається, що він набере чинності лише через три місяці з моменту його офіційного оприлюднення. Тому, цієї весни українцям ще точно доведеться переводити стрілки на годину уперед. В цей час парламентарі доопрацьовуватимуть документ.

У Раді вже були спроби скасувати переведення годинників. У 2011 році парламентарі проголосували за перехід на постійний “літній час”, але після невдоволення жителів західної частини країни документ відмінили. Пізніше про скасування переведення годинників взялися в Європарламенті і в Україні про таку ініціативу заговорили знову.

Деталі: сайт Обозреватель

Читайте також: Українці у 2021-му повинні заплатити податки за свої авто

Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward