У ВР відбувся пресбрифінг про необхідність заборони пальмової олії (відео)

event 10:04 П’ятниця 05 Березня 2021 ПОДІЇ

Нещодавно в Україні зареєстрували законопроєкт про заборону використання пальмової олії у виробництві харчових та молочних продуктів, а також у дитячому харчуванні. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вчора, 4 березня, у Верховній Раді відбувся онлайн-брифінг, де виступив нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Він розповів, про проєкт закону, який обмежує використання пальмової олії в Україні. Нардеп повідомив, що в результаті обмеження використання гідрогенізованої пальмової олії можна значно зменшити кількість хворих на серцево-судинні захворювання, особливо серед дітей. Окрім цього, заборона імпорту так званої “пальми” в Україну допоможе у розвитку українського молочного фермерства.

Коментар:За останні роки в Україні значно збільшилася кількість серцево-судинних хвороб та онкозахворювань, особливо серед дітей. Сьогодні майже неможливо придбати шоколад та молочні продукти без вмісту гідрогенізованої пальмової олії. В той самий час, з 2015 року імпорт “пальми” збільшився на 200%. Більше ніж 200 тис. тонн імпортується на сьогодні. При цьому, більшість маленьких та середніх українських крафтових виробників випускають свою продукцію без використання пальмової олії, а значить це можливо“, – заявив нардеп.

Досить труїти наших дітей та усіх українців!

❗️Досить труїти наших дітей та усіх українців!Трансжири й гідрогенізована пальмова олія знищують здоров’я українців. Вони містяться у багатьох популярних харчових продуктах: солодощах, шоколаді, молочці тощо.Що ми робимо?- Забороняємо гідрогенізовану пальмову олію.- Обмежуємо вміст звичайної пальмової олії у продуктах.- Запроваджуємо позначку на пакуванні «містить пальмову олію». Українці мають знати, що вони споживають.- За порушення – штрафи. Давайте інвестувати в українське село, українську продукцію і наше здоров’я, а не в азійські плантації.Дякую усім колегам, та зокрема Maryan Zablotskyy Марина Никитина (Marina Nikitina) Goreniuk Oleksandr за підтримку!

Опубликовано Дмитро Соломчук Четверг, 4 марта 2021 г.

Нагадаємо, що основними завданнями законопроєкту про заборону використання пальмової олії в Україні є:

  • заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні; 
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • штрафні санкції за порушення;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Читайте також: Рівненський нардеп пояснив, чому пальмову олію забороняють навіть для домашньої худоби

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward