У Рівному планують ввести електронні квитки в транспорті

event 14:42 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

Нещодавно турецька делегація пропонувала свої послуги в запровадженні системи електронного квитка у Рівному. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Представники турецької компанії “CityCard” за цю послугу забажали 10% від одержаних коштів перевізників.

Заступник міського голови з економічних питань, Ігор Кречкевич стверджує, що впровадження електронного квитка у Рівному сприятиме покращенню роботи громадського транспорту та впровадженню нових маршрутів.

Коментар: “Але ми дуже обережні, бо розуміємо, що немає нічого безкоштовного. Нам показали лише презентацію, тобто красиву картинку. Нас же цікавить технічна складова цієї системи. Адже є міста, які намагалися запустити систему електронного квитка, і вона давала збій. Іншими словами, гроші з бюджету на систему було витрачено, а влада була змушена від неї відмовитися. Тому плануємо поїхати туди, де ця система працює”, – розповів Кречкевич.

Система “CityCard” уже більше року діє у Луцьку. Там уклали договір з компанією на 10 років. Компанія безкоштовно встановила обладнання, проте забирає собі 4% коштів від кожної фінансової операції.

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку Луцької міської ради, Олександр Середа розповів, що за 

гроші інвестора в громадському транспорті було встановлено валідатори, а по місту облаштовано місця для 42 терміналів, в яких можна придбати картку та її поповнити. 

Коментар: “Також діє телефонний додаток, завдяки якому можна швидко провести усі ці операції. Уже видано 220 тисяч діючих карток, в тому числі пільгових. Окрім цього, діє 55 тисяч акаунтів у спеціальному мобільному додатку. Вартість картки — 35 гривень. Немісцеві пільговики платять повну вартість — 6 грн в автотранспорті та 4 грн в електротранспорті. При оплаті їм видається чек, з яким вони звертаються до своїх сільських рад з вимогою компенсації”, – додав Середа.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: У Рівному може з’явитися соціальне таксі

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward