У Раді розкрили деталі низки змін щодо мобілізації

event 14:37 Понеділок 04 Грудня 2023 Війна

Мова йде про відстрочку для студентів, педагогів, строковиків та родичів інвалідів, а також про демобілізацію.

Про це розповів перший заступник голови комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, пише РБК-Україна з посиланням на його коментар в ефірі телемарафону.

“Продовжує роботу робоча група, до якої входять представники всіх фракцій та груп. Вони працюють над вдосконаленням законодавства у сфері військової діяльності. І найближчими днями ми будемо розглядати низку законопроєктів, в тому числі напрацьовані цією робочою групою”, – каже він.

До речі, за його словами, народні депутати в розробці законопроєктів, що стосуються мобілізації, демобілізації й інших питань сектору оборони радяться з вищим військовим керівництвом.

“І до складу цієї робочої групи входять представники ЗСУ і всіх сил оборони. Через те ми виходимо саме з їх практичного досвіду та потреб”, – зазначає він.

Читайте також: У супермаркетах оновили ціни на молочні продукти

Цимбалюк підкреслює, що вже скоро два роки як широкомасштабна війна Російської Федерації проти України, покликала мобілізувати велику кількість наших співгромадян, які рік, а дехто і більше без ротації.

“Для того, щоб провести фахову професійну ротацію, потрібно підготувати певну кількість військовослужбовців ЗСУ та інших сил оборони”, – додав він.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward