У Раді розглядають можливість користуватися європейським роумінгом за домашніми тарифами

event 12:13 П’ятниця 24 Листопадаа 2023 Суспільство

Робоча група з питань приєднання України до політики ЄС “Roam-Like-At-Homе” розробила новий законопроєкт. Пропонується внести зміни до Законів України з регулювання у сферах електронних комунікацій. 

Новий законопроєкт пропонує внести зміни до Закону України “Про електронні комунікації”. А також до ЗУ “Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах електронних комунікацій” (НКЕК). Це дозволить українцям користуватись роумінгом в ЄС за домашніми тарифами.

Відповідно до запропонованих змін:

Читайте також: У Міноборони спростили умови для виробництва дронів: деталі

  • НКЕК буде встановлювати єдині граничні тарифи із завершення голосового дзвінка на мережі мобільного зв’язку, що надходить із номерів ЄС чи номерів України, які перебувають у роумінгу в ЄС. Граничні тарифи переглядатимуть щорічно та оновлюватимуть їх до першого січня кожного року.
  • Оператори звʼязку не стягуватимуть жодної доплати до домашньої роздрібної ціни з користувачів роумінгу в країнах ЄС за дзвінки, СМС чи послуги з передачі даних (інтернет).
  • Оператори не можуть пропонувати абонентам послуги роумінгу на умовах менш вигідних, ніж ті, що пропонуються для тих же послуг в домашній мережі. Зокрема, якщо таке ж покоління мережі та технологій доступні у гостьовій мережі, оператор зобовʼязаний надати користувачам доступ до них.
  • Постачальники послуг роумінгу можуть запропонувати іншу систему тарифікації й користувачі можуть обрати її за бажанням. Проте оператори зобовʼязані забезпечити абонентам можливість безоплатного повернення до сплати лише домашньої роздрібної ціни.
Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward