У Раді пропонують дозволити виборцям з високою температурою голосувати на дільницях: умови

event 17:03 Вівторок 22 Вересня 2020 ПОДІЇ

У Верховній Раді пропонують надати дозвіл виборцям з температурою тіла понад 37,2 голосувати на дільницях, але в спеціально визначених для цього окремих кабінках.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Відповідний проєкт закону зареєстровано в парламенті за номером 4117.

Документом передбачається внести зміни до Виборчого кодексу та деяких законодавчих актів щодо проведення виборчого процесу в умовах карантину, а також вдосконалити окремі положення кодексу у зв’язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України.

Зокрема, законопроєктом забороняється під час карантину голосувати на дільницях і за місцем перебування без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема й виготовлених самостійно.

Особам з ознаками респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37,2 забороняється перебувати в приміщеннях для голосування. Такі виборці будуть голосувати в спеціально визначених кабінках, які стоятимуть окремо.

Бюлетень для голосування виборець отримає після того, як зніме захисну маску для ідентифікації з дотриманням дистанції в 1 м від члена комісії.

Також законопроєктом передбачено, що в день голосування серед членів виборчих комісій проводиться безконтактна термометрія, без цього особа не може бути допущена до процесу.

У день голосування члени виборчих комісій мають бути в захисних щитках чи окулярах і рукавичках. У разі голосування за місцем перебування хворих на COVID-19 або осіб на самоізоляції, а також голосування на спеціальних виборчих дільницях у медзакладах передбачено використання захисного спеціального одягу.

Також законопроєктом визначається, як будуть замінювати членів виборчих комісій, які захворіли або пішли на самоізоляцію.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Просто про вибори”: ЦВК запустить інтерактивну гру для громадян

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward