“Просто про вибори”: ЦВК запустить інтерактивну гру для громадян

event 11:11 Понеділок 21 Вересня 2020 ПОЛІТИКА

Центральна виборча комісія планує сьогодні, 21 вересня, запустити безкоштовний портал “ЦВК: Просвіта”, курс “Просто про вибори”. Навчання відбуватиметься у вигляді інтерактивної інтернет-гри.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

До дня голосування на місцевих виборах залишилося трохи більше як місяць. Для підвищення рівня електоральної обізнаності ЦВК запускає спеціальний курс у вигляді гри.

Коментар: “21 вересня ЦВК запускає безкоштовний портал “ЦВК: Просвіта”, курс “Просто про вибори”. Навчання відбуватиметься у вигляді інтерактивної інтернет-гри у доступній та жартівливій формі. 

Вказаний проєкт розроблено для виборців, спостерігачів, членів виборчих комісій, кандидатів. Загалом кожен бажаючий зможе особисто початитись на тему виборів із Платоном, Черчелем, княгинею Ольгою та іншими поважними персонами”, — йдеться у повідомленні.

Над проєктом “ЦВК: просвіта” працювали понад 30 фахівців, Рада Європи відповідала за менеджмент проєкту, а студія онлайн-освіти EdEra та креативна лабораторія Platforma розробляли концепцію та онлайн-курси. 

Зокрема, EdEra розробила навчальну платформу і сайт, а агенція BigBangers створювала візуальну частину проєкту. Навчальні матеріали готувала команда експертів.

Коментар:На порталі кожен зможе безкоштовно ознайомитися та поглибити знання про вибори й демократію, про принципи виборів та їх організацію, про виборчі системи та інші важливі теми у простій манері. 

Жодних цитувань законів та нудних визначень тут немає. Також портал має стильне візуальне оформлення, адже на сторінках проєкту оживають ілюстрації до книги “Слово о полку Ігоревім”, — вказано у повідомленні.

Повідомляється, що “ЦВК: просвіта” розроблено на запит ЦВК за підтримки проєкту Ради Європи “Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні”.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів. 

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: ОТГ стануть фінансово незалежними від районів – нардеп

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward