У МОЗ пояснили, кому загрожує повторне зараження коронавірусом

event 14:34 Середа 16 Грудня 2020 ПОДІЇ

Деякі дослідження вчених показують, що в більшості людей, які перенесли коронавірус, виробляються антитіла. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Однак рівні цих антитіл можуть бути різними: у пацієнтів із тяжкою формою захворювання — вищі, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, — нижчі. Точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту і як довго ці антитіла зберігаються в організмі, ще немає.

Коментар: Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що імунітет до інших коронавірусів, що спричиняють звичайні застудні захворювання, SARS-CoV-1 і вірусу, що зумовлює близькосхідний респіраторний синдром (MERS), з часом знижується, як і в разі інших захворювань.

Також у ЦГЗ пояснили, чи може повторне зараження відбутися через мутацію вірусу. 

Коментар: Наразі вірус SARS-CoV-2 зазнав дуже незначних мутацій, і його зміни поки не позначаються на ефективності наявних засобів діагностики, лікарських препаратів і розроблюваних вакцин“, – йдеться в повідомленні.

Випадки повторного інфікування SARS-CoV-2 фіксували й в Україні — 0,25% від загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Але на сьогодні в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Стало відомо, скільки людей із COVID лікуються в лікарнях Рівненщини

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward