Троє українок ввійшли до топ “100 жінок 2023 року від ВВС”: хто вони

event 11:40 Вівторок 21 Листопадаа 2023 Суспільство

Три українки, увійшли до списку сотні жінок світу, які надихали та впливали на нього у 2023 році від ВВС. Серед сотні захисниця прав дітей Олена Розвадовська, письменниця Оксана Забужко та радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук.

Про це пише Дзеркало тижня.

Олена Розвадовська є засновницею благодійного фонду “Голоси дітей”, який надає психологічну підтримку дітям, що постраждали внаслідок бойових дій. ЇЇ місія – допомогти українським дітям пережити травми війни. Зараз у фонді працюють понад 100 психологів у 14 центрах, є також безплатна гаряча лінія.

Також вона брала участь у роботі над документальним фільмом “Будинок зі скалок”, який потрапив до списку номінантів на “Оскар 2023” та розповідає про дитячий притулок.

Ще одна українка в списку – експертка з кліматичної політики Ірина Ставчук. Нещодавно вона почала співпрацювати з незалежним філантропічним рухом “Європейський кліматичний фонд”, у якому опікується українськими програмами, спрямованими на розробку екологічно чистих і стійких до зміни клімату рішень для повоєнного відновлення країни.

Читайте також: Пенсіонери отримають доплату в розмірі майже 1000 грн: деталі

Ірина Ставчук також є співзасновницею двох відомих екологічних громадських організацій: Центру екологічних ініціатив “Екодія” та “Асоціації велосипедистів Києва” (U-Cycle), а також координує діяльність регіональних громадських груп, які працюють над проблемами зміни клімату.

Третя українка у списку – письменниця Оксана Забужко, яка через літературу та науку просуває знання про Україну.

Забужко є авторкою понад 20 літературних творів, серед яких – художня проза, поезія та публіцистика. Її вважають однією з найвидатніших письменниць, поетес та інтелектуалок України. Міжнародну популярність їй принесли романи “Польові дослідження з українського сексу” та “Музей покинутих секретів”.

Книги Забужко перекладені 20 мовами й відзначені безліччю національних та міжнародних нагород, а письменниця невтомно працює над розвінчуванням радянських міфів про Україну та відкриває правду про нашу культуру.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward