Третяк пояснив, чому вимкнення світла у Рівному не відповідає графікам

event 12:19 Вівторок 22 Листопадаа 2022 РІВНЕ

Міський голова Рівного Олександр Третяк пояснив, чому відключення електроенергії не завжди відповідають графікам, пише Рівне Вечірнє.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

За його словами, уникнути відключень зараз не вдасться, тому це потрібно прийняти, не нарікати і бути готовими навіть до погіршення ситуації.

Третяк зазначив, що енергетики застосовують кілька видів відключень: планові, аварійні й термінові. Розробити графіки для аварійних або термінових відключень неможливо, адже їх застосовують у випадку аварій або ж перенавантаження мережі.

Коментар: У такому випадку енергетики вимушено вимикають мікрорайони, де є найбільше використання електроенергії. Коли навантаження зменшується – електрика повертається в оселі, – заявив Третяк.

Читайте також: “Син хоче вкоротити собі віку”: у Рівному правоохоронці врятували життя

Крім того, деякі мікрорайони вимикають частіше за інші. Причина в кількості енергії, яку споживає територія. Окрім того ті будинки, які поряд із об’єктами критичної інфраструктури, не вимикають або ж вимикають рідше.

Коментар: Звертаюся до підприємців з наполегливим проханням: вимикайте або зменшить яскравість рекламних вивісок.

У свою чергу прошу орендодавців: зважте на те, що через відключення електроенергії не всі можуть працювати, а отже повноцінно отримувати заробляти кошти. Тож розгляньте можливості лояльного розгляду й формування орендної плати.

Додамо, що у випадку відключення електропостачання або суттєвого перепаду напруги, “Рівнетеплоенерго” потрібно провести перезапуск всіх систем котельні, що займає близько години. Однак навіть у випадку, якщо на котельні є електроенергія, це не гарантує доставку теплоносія до будинку. 

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward